Nogomet

Bilić zaprijetio ostavkom zbog zadiranja u privatni život

HINA • petak, 08.09.2006.

Iako je tema konferencije za novinare Hrvatskog nogometnog saveza bila jučerašnja kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv Rusije (0:0), hrvatski izbornik Slaven Bilić iznenadio je novinare zaprijetivši ostavkom zbog medijskih napisa koja zadiru u njegov privatni život.

"U sljedećih nekoliko dana odlučit ću hoću li ostati na mjestu izbornika", kazao je Slaven Bilić, koji je očito teško podnio napise u novinama koje ga povezuju s voditeljicom HTV-a Milom Horvat, s kojom, kako kaže, u životu nije popio ni kavu.

"Ima stvari koje su u nogometu postale degutantne i svjestan sam da ih kao hrvatski nogometni izbornik ne mogu izbježi. No, ako će te glasine povrijediti moju obitelj, onda je to sasvim ozbiljna stvar", rekao je izbornik.

Bilić je izrazio razočaranje što se ovakve neistine u medijima u pravilu događaju na dan utakmice ili dan-dva ranije ili pak odmah nakon nje, pa u svemu tome prepoznaje loše namjere njemu nenaklonjenih ljudi.

Analiza uspješnog začetka kvalifikacija za EURO 2008 u Moskvi pala je tako, posve neočekivano, u drugi plan.

"Zadovoljni smo bodom, iako ću ponoviti da itekako žalimo i za preostala dva do kojih smo mogli doći lakše i zasluženije od Rusa. Na sve taktičke varijante koje je ruski izbornik Guus Hiddink postavio ili se pak pretpostavljalo da bi ih mogao odigrati, naši su igrači bili spremni. Moskovska utakmica dala je reprezentaciji novu širinu, jer su svi moji igrači pokazali da imaju kvalitetu", kazao je Bilić, napomenuvši da ima i ozbiljne zamjerke koje se poglavito odnose na napadačku učinkovitost.

"Uz svu dominaciju na terenu, trebali smo bolje realizirati prilike za pogodak, a nezadovoljan sam i sa petnaestak minura igre u drugom poluvremenu, kada smo s nekoliko krivih dodavanja praktički vratili Rusiju u utakmicu i dokraja strijepili i za neodlučeni rezultat", kazao je Bilić.

Osvrnuvši se na suspendirane Ivicu Olića, Boška Balabana i Darija Srnu, Bilić je ustvrdio da su se pošteno svima ispričali, te da osim suspenzije za utakmicu u Moskvi i novčane kazne, ne zaslužuju i onu vremensku.

"Zamolio sam predsjednika Markovića da Srni, Balabanu i Oliću ne uvede dodatne vremenske kazne, jer ipak su to pošteni momci i nadasve jako kvalitetni igrači. Zadužili su ovu reprezentaciju, mladi su i ova momčad ih treba. Na njihovo daljnje pozivanje odsad može utjecati samo njihova forma", zaključio je Bilić.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao je kako će za utakmicu protiv Engleske 11. listopada u prodaji će biti između 30 i 32 tisuće ulaznica. Za engleske navijače osigurano je 3.800 mjesta na južnoj tribini, a dodao je i kako se očekuje dolazak i više od 5.000 Engleza u Zagreb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!