Tenis

Ljubičić: "Samo da do petka ozdravim"

Igor Petrinović • srijeda, 05.04.2006.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija napokon je kompletna. Ivan Ljubičić stigao je u Zagreb na četvrtfinalni meč protiv Argentine u utorak kasno navečer. Nešto kasnije nego je to uobičajeno - i sa zdravstvenim problemima.

“Još od Miamija imam problema sa želucem, a sinoć nisam ni najbolje spavao”, rekao je hrvatski izbornik na presici pred svoj prvi trening u Domu sportova. “Imamo dva dana da to pokušamo riješiti. Naravno, postoji velika želja da zaigram. Samo da do petka ozdravim”

Protivnik svjetskim prvacima je odlična argentinska reprezentacija predvođena trećim igračem svijeta Davidom Nalbandianom: “Argentinci su bolji od Rumunja, vjerojatno i od Rusa. No, ono što piše na papiru je manje bitno od onog što pokažemo na terenu. Sigurno neće biti jednostavno”, tvrdi prvi hrvatski reket, a s njim se slaže i Mario Ančić: “Bit će teško ali obojica se nalazimo u dobroj formi.”

I Ljubičić i Ančić protiv Nalbandiana igrali su prošlog tjedna u Miamiju. Dok Ivan tijekom karijere protiv Argentinca drži omjer 2-2, Mario u tri međusobna meča Nalbandianu nije uzeo niti seta, a najbliži mu je bio prije godinu dana na zemlji Roland Garrosa. “Mislim da će mi meč protiv Nalbandiana iz Miamija pomoći da se bolje pripremim i popravim neke stvari iz prijašnja tri meča.”

Ždrijeb prvog dana bit će održan u četvrtak u 13 sati u Muzeju za umjetnost i obrt gdje je ujedno izložen i pokal osvojen prije četiri mjeseca u Bratislavi. “Bilo bi bolje da Mario igra prvi kako bih dobio više vremena da se oporavim i priviknem na vremensku razliku”, misli Ljubo koji u ovom trenutku daje prednost Marinu Čiliću kao svojoj potencijalnoj igračkoj zamjeni. “Bliži sam Čiliću, no nisam ih još vidio na treningu. Ako Tuksar pokaže da je bolji, on će igrati.”

S druge strane, Ljubičić kao drugog igrača u petak očekuje Augustina Callerija koji je na betonu u Miamiju došao do četvrtfinala (poražen upravo od Ljubičića). Hrvatski izbornik vidi ga i u paru u subotu. “Nalbandian i Calleri su odigrali dobro protiv Šveđana, teško je vjerovati da bi mijenjali tu kombinaciju. Ali isto tako je teško da će im dvojica igrača odigrati sve mečeve. Chela zna odigrati pristojne parove”, završit će Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!