Tenis

Zakopčani Argentinci

Ivor Krapac • utorak, 04.04.2006.

Nakon što su dva dana izbjegavali mikrofone hrvatskih novinara, pa i izvjestitelja iz svoje zemlje, argentinski Davis Cup reprezentativci danas su ipak progovorili i odradili službenu konferenciju za novinare uoči četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv Hrvatske. Odrađivanje je potrajalo desetak minuta...

Argentinci su ostali tajnoviti oko svega osim onog bjelodano očitog; da je podloga prilično brza, da očekuju težak posao, da neće biti lako s Ivanom Ljubičićem i da se, unatoč svemu, nadaju pobjedi.

Izbornik Alberto Mancini, kaže, još nije prelomio koga će postaviti u drugi singl, uz već sigurnog i nedodirljivog Davida Nalbandiana. U konkurenciji su Agustin Calleri, Juan Ignacio Chela i Jose Acasuso, a sva trojica, po izbornikovim riječima, imaju podjednaku šansu za nastup.

Mancini nije bio puno razgovorljiviji ni na pitanje o Ljubičićevom statusu i najavi da možda neće zaigrati u petak: "Ne bih komentirao glasine, ništa prije nego što postane službeno". Jednak stav imao je i David Nalbandian, najjači adut gostujuće reprezentacije u ovom dvoboju.

Nalbandian je bio nešto određeniji tek u pogledu unatrag na susret s Ljubom u polufinalu Miamija, koji je glatko otišao na stranu prvog hrvatskog "reketa": "Tada je odigrao jako dobro, skoro savršeno, a servirao je fantastično, no ovdje bi ipak moglo biti drugačije. Igra se u dvorani, različita je podloga, riječ je o Davis Cupu... Možda ću ja biti bolji, a on nešto lošiji, tko zna."

Argentinski "broj jedan" odbio je paralelu sa susretom s Ljubičićem na prošlogodišnjem Masters Cupu u Šangaju, kad Ljubo nije imao puno šansi: "Ovdje je podloga nešto brža, očekujem teži posao."

Agustin Calleri, kojeg argentinski novinari vide kao glavnog favorita za drugi singl, veli da mu ne smeta zagrebački dvoranski tepih: "Malo je sporiji nego sam očekivao... Dobro se osjećam i imam povjerenje u sebe, a i u momčad, vjerujem da možemo dobiti."

Nakon završetka službenog dijela pressice, gostujući reprezentativci otkrili su nešto više u razgovoru s argentinskim novinarima.

Nalbandian je istaknuo da su u postocima šanse 50-50, dodavši da će "morati odigrati jako dobro da bi dobio Ljubičića." Kazao je i da ne osjeća nikakav pritisak - u što je, ipak, teško povjerovati.

Jose Acasuso, koji je dosta dugo slovio kao glavni kandidat za drugi singl, sada je pomalo u drugom planu: "Bit će to težak meč, no u Davis Cupu je uvijek sve moguće; očekujem pobjedu... Ako će Ljubičić igrati dobro, bit će ga teško dobiti."

Juan Ignacio Chela povukao je usporedbu s prethodnim susretom s Hrvatskom u Davis Cupu, u četvrtfinalu 2002. u Buenos Airesu, kad je odigrao dva singla: "Ono je ipak bilo na meni dražoj zemlji, no osjećam se dobro i na ovoj podlozi. Ovo će biti drugačiji susret."

Drugačiji će sasvim sigurno biti, jer je, za razliku od onda, ovog puta uloga i teret favorita na hrvatskoj strani. Ukoliko će Ljubičić biti zdrav i spreman, sve će biti lakše, čak i ako Argentinci budu puno razgovorljiviji na terenu nego danas pred novinarima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!