SP 2006.

Austrijanci prvi test

Bernard Jurišić • utorak, 23.05.2006.

Stožer hrvatske nogometne reprezentacije nametnuo je žestok ritam našim reprezentativcima u pripremama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Prvu od četiri pripremne utakmice prije okršaja s Brazilcima, Hrvatska igra već danas u Beču...

Zlatko Kranjčar u mnogim se "sitnicama" razlikuje od većine dosadašnjih izbornika naše najpopularnije reprezentacije. "Cico" je u pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu tražio i dobio isključivo snažne i kvalitetne protivnike, bez onih za "nabijanje gol-razlike", što su preferirali neki od prijašnjih izbornika.

Prva postaja izgledala je odlično, pobjeda protiv Argentine 3:2 u Baselu dodatno je napunila akumulatore samopouzdanjem, kako kod igrača, tako i kod navijača.

Vezane vijesti

Već nekoliko dana nakon okupljanja reprezentacije u Zagrebu i "rastrčavanja" u Čatežu, Hrvatska putuje na prvi test. Jedino pravo gostovanje u ovim pripremama Hrvatska će odigrati u Beču u utorak, iako će još dvije utakmice odigrati izvan Hrvatske, ali na neutralnom terenu; protiv Poljske u Wolfsburgu i Španjolske u Genevi.

S Austrijancima smo dosad igrali isključivo prijateljske utakmice i obje pobijedili. Prvi put u travnju 2000. u Beču protiv Otta Barića i Ivice Vastića slavili smo 2:1 (pobjednički pogodak Stanića), drugi put u veljači 2001. u Rijeci, pogotkom Vugrinca pobijedili smo 1:0.

Utakmica u Beču igra se u utorak s početkom u 20:30 sati, a Austrijanci će protiv Hrvatske krenuti u projekt stvaranja momčadi za Europsko prvenstvo 2008., kojem su domaćini, zajedno sa Švicarcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!