Ostali sportovi

Blanka u lovu na zlato

Sportnet • petak, 02.06.2006.

Danas s početkom u 19 sati započet će veliki skakački dvoboj najboljih visašica svijeta. U posljednje dvije godine stjecajem raznih okolnosti ni jedno veliko natjecanje nije okupilo u potpunosti sve najbolje; svjetsko dvoransko prvenstvo ove zime proteklo je bez Kajse Berqvist koja je uganula zglob mjesec dana prije, prošlogodišnje svjetsko u Helsinkiju bilo je bez Jelene Slesarenko /skočni zglob/ i naše Blanke koja se oporavljala od operacije štitnjače, godinu ranije Kajsa je zbog ahilove tetive propustila Olimpijske igre u Ateni…

Danas napokon sve na jednom mjestu sa ponekim dugovima i "neraščišćenim računima", ali sa motivom da i na sljedećem natjecanju zlatne lige nose zlatni broj koji označava njihovo daljnje sudjelovanje u utrci za veliku nagradu od 1 milijuna dolara.

Organizator je prihvatio čak iznenađujući broj natjecateljki. Njih 16 borit će se za što bolji plasman, a 8 skakačica svoju sportsku biografiju obogatile su barem jednom medaljom na najvećim natjecanjima.

Svi rezultati u dosadašnjem dijelu sezone ne znače ništa u ovom srazu i neizvjesnost konačnog raspleta stavlja u dilemu i najiskusnije kladioničare.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!