Tenis

Ivan napada polufinale

Ivor Krapac • utorak, 06.06.2006.

Ivan Ljubičić sutra će pokušati dohvatiti novi najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima. U srijedu ga u četvrtfinalu Roland Garrosa čeka dvoboj s Francuzom Julienom Benneteauom, posljednjim domaćim seniorskim predstavnikom u singlu...

Ivan i Benneteau odigrat će drugi sutrašnji meč iza podneva na terenu Philippea Chatriera. Prvi su na redu Novak Đoković i drugi nositelj Rafael Nadal.

Ljubo i Benneteau dosad su se susreli dvaput, uz po jednu pobjedu na svakoj strani. Ivan je slavio 2001. u osmini finala Lyona, na putu do svog prvog ATP naslova u karijeri, a Francuz je bio bolji prije dvije godine na Masters Series turniru u Miamiju.

Luka Belić doživio je uvjerljiv poraz u drugom kolu juniorskog turnira. Četvrtopostavljenog hrvatskog predstavnika je sa 6:2 i 6:0 nadjačao Talijan Daniel Lopez.

U parovima je ishod bio sretniji. Belić i Antonio Veić su u drugom kolu opravdali status drugih nositelja sa 6:0 i 7:6(5) protiv kineskog dvojca Yan Bai/Jun-Chao Xu.

Nikola Mektić i Vedran Šiljegović bili su uspješni u prvom kolu. Mektić i Šiljegović proslavili su 7:6(2) i 6:4 protiv sedmopostavljenog indijskog para Jeevan Neduncherhiyan/Sanam Singh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!