Tenis

Kuznjecova okrenula, Henin projurila

Ivor Krapac • četvrtak, 08.06.2006.

Svjetlana Kuznjecova i Justine Henin-Hardenne će u subotu odlučivati o ovogodišnjoj pobjednici Roland Garrosa. Kuznjecova se izvukla s ruba poraza i s 5:7, 7:6(5) i 6:2 svladala 17-godišnju Čehinju Nicole Vaidisovu, koja je propustila servis za meč u drugom setu. Henin-Hardenne je u belgijskom dvoboju proslavila 6:3 i 6:2 protiv Kim Clijsters...

Vaidisova je stigla na prag pobjede protiv Kuznjecove nakon okretanja zaostatka od 5:3 u prvom setu i rano stečenog breaka prednosti u drugom, kojeg je držala sve do servisa pri vodstvu od 7:5 i 5:4. No, kao što se to nerijetko dogodi, šansa za novi uspjeh karijere negativno je utjecala na igračicu koja se našla pred velikom pobjedom - mlada Čehinja nije izdržala pritisak servisa za meč, što je i platila u nastavku ovog polufinala.

Osmopostavljena Ruskinja prvo je dobila tijesan i izjednačen tie-break, u kojem je prvo propustila rano vodstvo od 4:1, a potom dobila dva poena nakon 5:5, u situaciji kad je suparnica bila samo dva poena do pobjede. U trećem setu sve je očekivano brzo otišlo na stranu iskusnije Kuznjecove, koja je do kraja izgubila još samo dva gema i završila ovu priču za dva sata i 31 minutu igre.

Vezane vijesti

Ruskinji je ovo prvo finale Roland Garrosa u karijeri, a ukupno drugo na Grand Slam turnirima, nakon osvajanja US Opena 2004. Za dolazak do "krune" borit će se s braniteljicom naslova i petom nositeljicom Justine Henin-Hardenne, koja je ispustila samo pet gemova u polufinalnom ogledu sa sunarodnjakinjom Kim Clijsters.

Henin je dokazala kvalitetu na zemljanoj podlozi i prošla s ukupno tri oduzeta servisa suparnice u meču, jednom u prvom i dvaput u drugom setu. Clijsters je, tako, na nesretan način obilježila današnji 23. rođendan, no utjeha joj može biti vrlo dobar raniji dio turnira, prvenstveno četvrtfinalna pobjeda nad Martinom Hingis.

Kuznjecova će igrati svoje prvo, a Henin-Hardenne već treće finale Roland Garrosa. U prethodna dva završila je s trofejem u rukama, oba puta s uvjerljivim pobjedama - prije tri godine protiv Clijsters, a lani protiv Mary Pierce...

Tenisačice, polufinale: Kuznjecova (Rusija, 8) - Vaidisova (Češka, 16) 5:7, 7:6(5), 6:2, Henin-Hardenne (Belgija, 5) - K. Clijsters (Belgija, 2) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!