Tenis

Sjajna Belgijka nastavila dominaciju

Ivor Krapac • subota, 10.06.2006.

U posljednja četiri izdanja ženskog turnira Roland Garrosa, pobjednica je triput bila ista - Justine Henin-Hardenne. Nakon naslova iz 2003. i prošle godine, Belgijka je do nove krune na pariškoj crvenoj zemlji došla s današnjih 6:4 i 6:4 u finalnom ogledu sa Svjetlanom Kuznjecovom...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kuznjecova nije uspjela narušiti stopostotnu uspješnost Henin-Hardenne u finalima Roland Garrosa. Prije tri godine je u borbi za naslov sa 6:0 i 6:4 pala Kim Clijsters, a lani je Belgijka proslavila glatkih 6:1 i 6:1 protiv Mary Pierce, dok je danas bilo nešto teže nego u ta dva finala. No, ponovno je prošlo bez izgubljenog seta.

U prvoj dionici Henin je odmah pokazala autoritet braniteljice naslova i s dva breaka odjurila do vodstva od 4:1. Kuznjecova je u nastavku nadoknadila jedan break zaostatka i smanjika na 4:3, no na tome je i ostalo; Belgijka je dobila preostala dva servis-gema i zaključila prvi set.

Vezane vijesti

Drugi je donio nešto bolje otvaranje osmopostavljene Ruskinje. Kuznjecova je napravila rani break i povela s 2:0, ali nije uspjela konsolidirati tu prednost; Henin-Hardenne je brzo vratila break i poravnala na 2:2, pa prelomila meč još jednim oduzetim servisom, za vodstvo od 6:4 i 4:3.

24-godišnjoj Belgijki ovo je ukupno peti Grand Slam naslov. Uz tri pobjede u Roland Garrosu, ima i titule iz 2003. na US Openu i 2004. na Australian Openu, a za upotpunjenje kolekcije nedostaje joj još samo Wimbledon, u kojem je 2001. igrala i izgubila prvo Grand Slam finale u karijeri. Nova prilika nije daleko, pred nama je dio sezone na travi...

Tenisačice, finale: Henin-Hardenne (Belgija, 5) - Kuznjecova (Rusija, 8) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!