Tenis

Mario teškom mukom

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2006.

Mario Ančić ubilježio je teško izborenu pobjedu u svom prvom ovogodišnjem meču na travi, u prvom kolu 302.000 eura vrijednog ATP turnira u Hertogenboschu. Trećepostavljeni hrvatski adut, koji brani naslov, došao je do 7:6(3), 6:7(0) i 7:5 protiv pakistanskog kvalifikanta Aisam-Ul-Haqa Qureshija, 440. na Entry listi...

Qureshi je na startu turnira u Hertogenboschu pošteno oznojio Marija Ančića. Ančić je bio veći dio meča van ritma, pokazivao je dosta nervoze, a Qureshi je ugodno iznenadio solidnim izborom udaraca i još solidnijim izlascima na mrežu.

Ančić je očekivano bolje otvorio meč i kod 2:1 u prvom setu došao do prvih break lopti. Qureshi ipak dobrim prvim servisima spašava tri break prilike i do kraja seta obojica tenisača bez većih problema drže svoj servis.

U tie-breaku Ančić brzo odlazi do 5:1 i sa 7:3 završava set.

U drugom setu Ančić postaje nervozniji, Qureshi dodatno podiže igru i kod 2:1 radi break i ima i 4:1. Ipak Mario kod 4:2 realizira drugu break priliku i vraća se u meč. Set ponovno odlazi u tie-break gdje Qureshi krasnim reternima dolazi do 5:0, Ančić praktički odistaje od seta i Qureshi sa 7:0 poravnava na 1:1.

Već na startu trećeg seta Qureshi ponovno prijeti na Ančićevom servisu, no naš igrač se izvlači. Na kraju u samoj završnici seta ipak presuđuje kvaliteta i Ančić s teških 7:5 odlazi u drugo kolo.

Pakistanac svoje najbolje rezultate bilježi upravo na travi i danas je pokazao da je prilično opasan na ovoj podlozi. Servis-volej igra mu je glavna odlika. Kao junior Qureshi je bio 11. igrač svijeta, prikazivao je vrlo dobre igre, a 2004. godine bio je i među 200. najboljih seniora. No ozljede u posljednjih godinu dana bacile su ga dosta nisko na ATP entry ljestvici tako da je sada tek na putu povratka među 200. najboljih. Ako ovako nastavi igrati, tamo će se vrlo brzo i naći.

U drugom kolu Ančić će igrati protiv Nizozemca Sluitera s kojim se dva puta susretao i oba puta slavio. Oba puta su igrali na brzoj podlozi, ali na travi se još nisu susretali.

Marin Čilić nastupio je u paru s mladim Nizozemcem De Bakkerom i upisao očekivani poraz od jake poljske kombinacije Fyrstenberg/Matkowski s dva puta po 6:3.

ATP Hertogenbosch, prvo kolo:
Raemon Sluiter (NED, wc) - Robin Vik (CZE) 1:6, 6:3, 6:2, Mario Ančić (CRO, 3) - Aisam Qureshi (PAK, q) 7:6(3), 6:7(0), 7:5, Julien Benneteau (FRA) - Joseph Sirianni (AUS, q) 6:4, 6:4, Hyung-Taik Lee (KOR) - Arnaud Clement (FRA) 6:4, 6:4, Jan Hernych (CZE) - Mihail Ledovskikh (RUS, q) 6:0, 6:2.

ATP Hertogenbosch, parovi prvo kolo:
Phillips/Wassen - (4)Cermak/Friedl 6:2, 7:6, Muller/Petzschner - Robredo/Sanguinetti 7:5, 6:3, (2)Fyrstenberg/Matkowski - (WC)Čilić/De Bakker 6:3, 6:3, (3)Dlouhy/Vizner - Pala/Skoch 6:3, 6:3, Benneteau/Serra - Beks/Van Haasteren 6:2, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!