Tenis

Dan poraza u Nizozemskoj

Ivor Krapac • utorak, 20.06.2006.

Jelena Kostanić i Marin Čilić oprostili su se od ATP i WTA turnira na travi Hertogenboscha. Jelenu je u osmini finala ženskog turnira s glatkih 6:2 i 6:0 zaustavila iskusna argentinska kvalifikantica Paola Suarez, dok je Marina u muškoj konkurenciji u prvom kolu sa 6:4 i 6:4 pobijedio drugi nositelj, Španjolac Tommy Robredo...

Dvoboj Kostanić i Suarez je već na otvaranju krenuo na stranu 30-godišnje Argentinke, 516. na WTA ljestvici, koja je u lipnju 2004. bila deveta na svijetu, pa u međuvremenu prošla puno problema s ozljedama. Suarez je uz rani break prednosti povela s 3:1, u nastavku držala za 4:2 uz spašavanje dvije Jelenine break-lopte kod 15:40, pa zaokružila set novim breakom, za nedostižnih 5:2.

U drugom setu Argentinka je došla do još tri breaka i ostavila Kostanić na nuli, s ukupno devet uzastopnih osvojenih gemova nakon 3:2 u prvom setu. Vodeća hrvatska tenisačica je, tako, krenula prema Londonu i Wimbledonu sa samo jednom ovogodišnjom pobjedom na travi, u prekjučerašnjem prvom kolu protiv Japanke Erike Takao.

Nakon što je prethodno prošao tri kola kvalifikacija, Marin Čilić završio je svoj ovogodišnji put na nizozemskoj travi uz solidan otpor drugopostavljenom Robredu. Španjolac je prošao s po jednim breakom u svakom setu, u prvom gemu prvog i devetom gemu drugog, za dolazak do pobjede u svom prvom ovogodišnjem meču na travnatim terenima.

Marin je, pak, doživio treći poraz u glavnom ždrijebu na ATP turnirima. Jedina dosadašnja pobjeda na tri turnira dogodila se u prvom kolu ovogodišnjeg Zagreb Indoorsa protiv Igora Andrejeva.

Za razliku od drugopostavljenog Robreda, prvi nositelj Nikolaj Davidenko nije preživio prvo kolo. Rusa je sa 6:2 i 6:4 svladao Nijemac Philipp Kohlschreiber, čime je samo produbljena i potvrđena Davidenkova neuspješnost na travi. Trenutno šesti tenisač svijeta je dosad u karijeri ubilježio samo jednu pobjedu na ovoj podlozi, u prošlogodišnjem prvom kolu Wimbledona protiv iskusnog Australca Scotta Drapera.

Oprostio se i petopostavljeni Amerikanac Robby Ginepri, koji je zbog kašnjenja s prijavom za turnir zatražio i dobio pozivnicu. Ginepri je pri zaostatku od 6:1 i 3:2 protiv Fabricea Santoroa predao zbog upale dišnih puteva.

Ženski program donio je samo jedan poraz nositeljice. Grkinja Eleni Daniilidou, pobjednica iz 2002., potvrdila je da se dobro osjeća na travi sa 6:3 i 6:3 protiv sedmopostavljene Argentinke Gisele Dulko.

35-godišnja domaća predstavnica Brenda Schultz-McCarthy, koja se ove sezone vratila na Tour nakon petogodišnje stanke, iskoristila je wild-card i nastup na domaćem terenu s teško izborenih 7:6(4), 6:7(3) i 6:3 u osmini finala protiv Poljakinje Marte Domachowske.

Schultz-McCarthy probila se u svoje prvo WTA četvrtfinale nakon povratka na teren, a u njemu će se u četvrtak sresti s drugom nositeljicom Dinarom Safinom, koja je u drugom kolu s 4:6, 6:2 i 6:1 preskočila Mariju Elenu Camerin.

ATP Hertogenbosch, 20.6.2006., prvo kolo: Kohlschreiber (Njemačka) - Davidenko (Rusija, 1) 6:2, 6:4, Spadea (SAD) - Phau (Njemačka) 4:6, 6:1, 6:4, Vliegen (Belgija) - Dlouhy (Češka) 7:5, 6:4, Santoro (Francuska) - Ginepri (SAD, 5, WC) 6:1, 3:2, predaja Gineprija, Zverev (Njemačka, LL) - Sanguinetti (Italija) 7:6(4), 7:6(5), Serra (Francuska) - Schüttler (Njemačka) 6:4, 6:4, Robredo (Španjolska, 2) - Čilić (Hrvatska, Q) 6:4, 6:4.

WTA, prvo kolo: A. Bondarenko (Ukrajina, Q) - N. Li (Kina) 1:1, predaja Li, Janković (SiCG, 8) - Boonstra (Nizozemska, WC) 6:3, 6:0.

Osmina finala: Daniilidou (Grčka) - Dulko (Argentina, 7) 6:3, 6:3, Suarez (Argentina, Q) - Kostanić (Hrvatska) 6:2, 6:0, Schultz-McCarthy (Nizozemska, WC) - Domachowska (Poljska) 7:6(4), 6:7(3), 6:3, Safina (Rusija, 2) - Camerin (Italija) 4:6, 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!