Ostali sportovi

Brazilci i Amerikanci u egalu

Bruno Blumenschein • petak, 02.06.2006.

Kišni dan na zagrebačkom Jarunu djelomično je pokvario inače iznimno zanimljiv dan na Vip Openu. Sukobili su se Amerikanci i Brazilci, no dan su bili prisiljeni zaključiti s polovičnim uspjehom...

U prvom meču u kojem se igralo za prolazak u polufinale brazilski par Ricardo i Emanuel su pobijedili američku kombinaciju Rogers-Dalhauser sa 2-0 u setovima (21:12, 21:18). Od samog početka su olimpijski prvaci bili u boljem ritmu te ostvarili visoko vodstvo u prvom setu kojeg su završili s 21:12.

Slika 1 od 2.

U drugom setu su Amerikanci predvođeni Dalhauserom, koji je na mreži odlično igrao, držali minimalno vodstvo, ali je upravo Dalhauser promašio lagani udarac za 11:7 nakon čega se brazilski dvojac vraća i u samoj završnici od 17:18 sa uzastopna četiri poena završava meč i odlazi u polufinale, a američki par šalju u repasaž.

Drugi meč poslijepodnevnog rasporeda je donio dominaciju američkog para Lambert i Metzgera nad brazilskim dvojcem Pedro Solbergom i Robertom Lopesom. Završilo je 21:12 i 21:13, a u oba seta su američki odbojkaši od samog početka imali dominaciju kako na servisu tako i u igri. Pogotovo je impresivno izgledao Lambert koji je „zatvorio“ mrežu i nije dopustio brazilskim igračima da se razigraju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!