Nogomet

Deisler završio karijeru

Hrvoje Rafaelić • utorak, 16.01.2007.

Veznjak Bayern Münchena i povremeni njemački reprezentativac Sebastian Deisler završio je karijeru u 27. godini života...

Deisler, koji je propustio Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj zbog ozljede, objavio je danas definitivni rastanak s nogometom. Ovaj igrač sredine terena do sada je u karijeri pet puta bio na operaciji koljena.

"Više nemam vjere u svoje koljeno. S ovakvim načinom života više ne mogu igrati na najvišoj razini, a ništa ne želim raditi ispod toga", u kratkoj obavijesti javnosti objasnio je svoje razloge Deisler. Igrač koji je plijenio pozornost javnosti svojom brzinom, driblingom i odličnim dodavanjima, već je bio proglašen sljedećim velikim Nijemcem koji će zadiviti svijet. Ali ozljede i teška psihička stanja navela su ga na drugi put.

U Bundesligi je debitirao kao osamnaestogodišnjak u dresu Borussije Mönchengladbach, a 2000. godine prvi put je obukao nacionalni dres. Samo dvije godine kasnije, 2002., iz Herthe je prešao u Bayern. Zbog ozljede koljena nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji, ali ni u Bundesligi nije puno nastupao. U sezoni 03/04 pet je mjeseci bio izvan terena.

Posljednja ozljeda koljena dogodila se početkom 2006. godine. Kada se napokon očekivalo da bi Deislerov oporavak trebao biti konačan, Sebastian se odlučio na prekid karijere. Za reprezentaciju je nastupio 36 puta i zabio je tri gola. U Bundesligi je zaigrao 135 puta uz postignutih 18 golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!