Nogomet

Malesani zamijenio Galeonea

Maja Giljanović • utorak, 16.01.2007.

Talijanski prvoligaš iz Udina danas se zahvalio treneru Giovanniju Galeoneu nakon osmog ovosezonskog poraza u nedjelju na gostovanju kod Palerma (2:0)...

Udineseov glasnogovornik je, naime, odjelodanio otkaz 66-godišnjem stručnjaku koji je za kormilom frijulanskog kluba bio od ožujka prošle godine kada je od Serse Cosmija preuzeo momčad u problemima te je u konačnici spasio od ispadanja u niži rang. Međutim, trenutno tek deseta pozicija u Serie A usprkos optimističnim najavama na startu sezone o borbi za plasman u euro-natjecanja, natjeralo je vodstvo kluba na promjenu.

Novo je lice Alberto Malesani, 52-godišnji bivši trener Parme s kojom je 1999. postigao najveći uspjeh osvajanjem Kupa Uefe, a trenirao je i Fiorentinu, Chievo te Modenu. Posljednja, pokazalo se, neuspješna avantura je ona atenska u kojoj se kao Andrićev, Šerićev, Galinovićev i Bišćanov trener u Panathinaikosu i nije proslavio.

Malesanijev povratak calciju je u nedjelju na Friuliju protiv Messine, a sedamnaestoplasirani Sicilijanci zasigurno su protivnik po mjeri za hvatanje priključka s momčadima koje konkuriraju za izlazak u Europu iduće sezone (Lazio na četvrtom mjestu, primjerice, bježi tri boda).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!