SP 2006.

Vugrinec ipak - nepotreban

Branimir Korać • utorak, 09.05.2006.

Medijska kampanja oko poziva Davoru Vugrincu u reprezentaciju Hrvatske za nastup na Svjetskom prvenstvu čini se nije urodila plodom. Po mnogima najbolji igrač Prve HNL u ovom trenutku nije uspio uvjeriti Cicu Kranjčara da mu je mjesto među putnicima na SP...

Niko Kranjčar i Luka Modrić bit će dovoljni dok Davor Vugrinec nije neophodan, komentirao je Kranjčar. Time je Cico praktički potvrdio kako već sada zna imena putnika za Njemačku, a u petak će objaviti i službeni popis reprezentativaca na kojim tako neće biti riječkog playmakera.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Koliko je to dobra odluka tek će se vidjeti. Činjenica je da se Vugrinec vjerojatno ne bi naigrao u Njemačkoj, a očito sjajne igre u hrvatskom prvenstvu nisu bile dovoljne da zaradi ulaznicu u reprezentaciju.

Prvi i neupitni playmaker bit će Niko Kranjčar kojeg bi trebao odmarati ili u nekim vizijama igrati i uz njega Luka Modrić. Neupitna je kvaliteta obojice, ali isto tako nitko ne može poreći da je Vugrinec igrao cijelo proljeće na reprezentativnom nivou. Ipak, Cico je taj koji je odgovoran za rezultat i igru i mora mu se vjerovati. On u ovom trenutku zna najbolje i bit će onako kako on odluči.

Ostaje za nadati se da će Niko ipak do Njemačke podići formu i biti ta kvaliteta više u našem veznom redu jer u ovoj situaciji njegova uloga još je važnija. Modrić je ipak još uvijek neiskusan i bez obzira na utakmicu s Argentinom, nema dovoljno jakih utakmica protiv pravih protivnika u nogama. Upravo zbog toga što Kranjčar jr. nije u optimalnoj formi i što Modrić nema potrebno iskustvo, očekivao se poziv Vugrincu. No što je tu je, riječki veznjak Prvenstvo će pratiti iz fotelje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!