Nogomet

Varteks - HD: Osveta Varaždinaca novom četvorkom

Marko Breljak • subota, 25.11.2000.

Svi oni koji zbog loših vremenskih uvjeta ili subotnjeg ručka nisu došli na utakmicu između Varteksa i Hrvatskog Dragovoljca mogu požaliti. Jer vidjeli smo dobar nogomet, a što je za domaću publiku i najvažnije, vidjeli smo nastavak pozitivnog trenda Varaždinaca te ponavljanje prošlotjedne četvorke u mreži suparnika. Da će ovo biti uzbudljiva utakmica dalo se naslutiti već po prvim minutama utakmice, kada su domaćini došli u vodstvo...

1:0 – Bjelanovića je Nekret Katić povukao za dres, mladi Zadranin je pao, a Širić dosudio jedanaesterac. Siguran izvođač bio je Veldin Karić, koji je ovaj put, za razliku od prošlog tjedna, odabrao siguran i odmjeren udarac u vratarev desni donji kut.

Nakon pogotka Dragovoljci pokazuju da se nisu došli braniti u Varaždin te preuzimaju terensku inicijativu, koju su imali veći dio prvog poluvremena. Tako su već u 20. minuti došlo do odlične prigode. Bolje rečeno, prigodu su im poklonili Hrman i Režić, koji su previše petljali te omogućili Guliću da dođe do lopte. Ovaj je prošao po desnoj strani te došao do aut crte, dodavši pritom loptu Laliću na udarac. Lalić puca, a lopta se od Čale, koji je stajao na desnoj vratnici odbila u gol. Poletio je i šešir predsjednika Spajića, ali uzadlud. Pomoćni sudac označio je zaleđe Čale, a šešir, koji je odletio iz lože do publike, morao je biti vraćen kontroverznom “Spajku”.

U 24. minuti Hrman pronalazi Drobnea u šesnaestercu, a Drobne puca isprve volejem i pogađa mrežu, ali nažalost po njega s vanjske strane. No, stvari za Varaždince nisu bile dobre, gosti su igrali solidno, a zaprijetio je i Fumić. Katalinić na vrijeme uočava da treba raditi izmjene. Tako u 36. minuti ulazi Mukaj, a Varteks počinje igrati svoj standardni sustav 3-5-2. To je donijelo novu živost u igri, a nakon kombinacije sa Halimijem, upravo je Mukaj odlično povukao te se našao u vrlo izglednoj prigodi. I kada se već činilo da je pogodak neminovan, Kablar ga je s leđa omeo te zaradio crveni karton. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0, a Spajić je kiptio: “Ne vodi Varteks 1:0, nego Širić…”)”. No, s tom se izjavom ne možemo složiti jer, iako nije briljirao, Širić nije pogriješio u obje, po Spajiću, sumnjive situacije. Bjelanović je evidentno bio vučen u 4. minuti, a Čalo je kod gola stajao gotovo na samoj gol – crti, stoga je dosuđeno zaleđe bilo ispravno.

Odmah na početku nastavka razriješili su Varaždinci ovaj susret u svoju korist, a ponovo je koban bio tandem Bjelanović – Karić…

2:0 - Bjelanović je dobio jednu loptu od veznog reda domaćih, petljao u kaznenom prostoru, ali je na kraju uspio nekako prevariti obranu gostiju i vratara Čavlinu te dodati loptu do Karića koji pogađa nebranjenu mrežu za svoj i Varteksov drugi gol.

Nakon tog gola raspala se igra Dragovoljaca, koji su, iako su imali odličnu prigodu preko Čale i vratnicu Kiseljaka, djelovali prilično bezglavo. No to Varaždinci nisu koristili, iako su imali nekoliko izglednih prigoda. Sve do 84. minute, kada se konačno “otvorilo” jednom od najstantardnijih igrača Varteksa u prošlih nekoliko godina i miljunika varaždinske publike…

3:0 – Dosuđen je slobodni udarac nakon prekršaja na Mukaju, a kod lopte prilikom izvođenja slobodnjaka je stajao Varteksov dvojac bočnih igrača, Sabolčki – Hrman. Sabolčki je samo malo gurnuo loptu do Danijela Hrmana, koji je konačno iskoristio svoj snažan udarac te poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Čavline.

Dragovoljci su nakon toga zaprijetili, ali je Lovreković u dva navrata bio zamalo neprecizan. Točka na “i” ove utakmice postavio je najbolji igrač Varteksa ove sezone…

4:0 – Hrman je poslao loptu sa lijeve strane, a ona je išla poluvisoko prema domaćem centarforu. Popularni “Karinjo” ju je, u stilu nadimka, škaricama poslao u mrežu za svoj hat – trick, postiavši rijetko viđen pogodak.

Kada se sve zbroji vidljivo je da su u utakmici bila dva prijelomna trenutka. Prvi u 45. minuti, kada je “pocrvenio” Kablar, a drugi samo minutu kasnije, u prvoj minuti nastavka, kada je definitivno prelomljena utakmica. Na kraju je ipak ostalo 4:0 čime se Varteks osvetio Hrvatskom Dragovoljcu za nesretni poraz u prvom dijelu sezone. Dragovoljci su kakav – takav otpor pružili samo u prvom dijelu, a u nastavku su mogli primiti i još nekoliko pogodaka. Stjepan Spajić je nakon utakmice izgovarao ne baš lijepe epitete na račun igre svojih igrača, koji su s obzirom na njihovu kvalitetu ipak predodređeni za donji dom hrvatske nogometne lige. Za razliku od Varteksa, koji je ponovo nastavio svoj uspješni niz i još više poveća izglede za Ligu 6, ali i nagovijestio moguću borbu za čak četvrtu poziciju sa Zagrebom. Pored Veldina Karića ne možemo ne spomenuti još jednog igrača. Radi se o kapetanu Draženu Madunoviću, koji u utakmici nije izgubio gotovo nijedan dvoboj te je odigrao možda i jednu od najboljih svojih utakmica u dresu Varteksa. I da Karić nije ostvario hat – trick, zasigurno bi stasiti Mostarac ponio tiutlu naj – aktera ovog zanimljivog susreta.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!