Tenis

Čilić rutinski do četvrtfinala

Ivor Krapac, Branimir Korać • četvrtak, 18.05.2006.

Marin Čilić odličnom igrom slomio je otpor iskusnog Argentinca Sergija Roitmana i plasirao se u četvrtfinale zagrebačkog Challengera. Marin je uvjerljivo slavio sa 6:1, 6:4 protiv 120. igrača svjetske Entry ljestvice, koji je ove godine već igrao finale u Aguascalientesu...

Marin Čilić pamtit će ovogodišnje izdanje Zagreb Opena po plasmanu u svoje prvo četvrtfinale na nekom Challengeru. 17-godišnji hrvatski predstavnik s pozivnicom je u osmini finala u dva seta iznenadio osmopostavljenog Argentinca Roitmana, koji je pružio pravi otpor jedino u drugom setu.

"Igrao sam stvarno odlično. Mislim da sam i u prvom kolu bio vrlo dobar, a danas sam samo nastavio", komentirao je Marin nedugo nakon pobjede: "Istina, očekivao sam nešto jači otpor od njega, ipak je iskusan i na 120. mjestu na svijetu... Osjetio sam malu nervozu tek početkom drugog seta kad sam promašio jedan laki volej, no ipak sam uspio zadržati ravnotežu."

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Vezane vijesti

Prvi set brzo je otišao u Čilićevom smjeru. Nakon što je izgubio servis u trećem gemu, Roitman je jednostavno prestao pružati otpor i uglavnom raspucao sve što mu je stiglo na reket. Druga dionica donijela je, pak, puno veći izazov za Marina; Argentinac se vrlo brzo sabrao i počeo pokazivati svoje ozbiljnije lice, došavši do ranog breaka i vodstva od 3:1.

No, bilo je to praktički sve što smo vidjeli od Roitmana. Čilić je u šestom gemu vratio break i poravnao na 3:3, pa u završnici još jednom pritisnuo Argentinčev servis, uz novi break u posljednjem gemu meča, za konačnih 6:1 i 6:4.

Sutra je na redu novi i dosad najozbiljniji test, susret s jakim serverom Amerom Delicem, koji je u najdužem meču četvrtka sa 7:6(4), 4:6 i 7:6(6) skinuo drugog nositelja Janka Tipsarevića.

"Stigao sam odgledati dio prvog seta tog meča, vidi se da Delic nije baš igrač za zemlju. Trebat ću se dobro koncentrirati, pogotovo na reternu", najavio je Marin.

"Na zemlji uvijek ima više poena u kojima će se igrati s linije i više dužih izmjena, tu se ne može osloniti samo na servis. Sutra ću tijekom meča sigurno imati nekoliko šansi", dodao je 17-godišnji hrvatski adut, gurnuvši pritom malo pritiska na stranu suparnika: "Delic je favorit, a ja ću se boriti koliko mogu."

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Jurišić

Amerikanac Amer ponovno je pokazao da se u Zagrebu osjeća dobro i u tri seta eliminirao drugopostavljenog Janka Tipsarevića. Uostalom, Delic ima i razlog da mu u hrvatskom glavnom gradu bude kao kod kuće; nakon odlaska iz BiH, iz Tuzle, a prije preseljenja u SAD i uzimanja novog državljanstva, jedno vrijeme je živio i trenirao u Zagrebu.

Tipsarević je bio favorit i nije izdržao s tim teretom, iako je imao solidnu šansu dobiti oba izgubljena tie-breaka. U prvom setu krenuo je ranim mini-breakom i vodstvom od 2:0, a u trećem je čak dvaput uzeo Delicu poen na servisu i otišao do startnih 3:0, no ni to mu nije bilo dovoljno. Nakon 3:0, ispustio je oba svoja naredna servis-poena, pa u nastavku pao u gustoj završnici, uz Amerov ključni mini-break kod 6:6.

Loš dan srpsko-crnogorskih predstavnika upotpunio je kvalifikant Viktor Troicki, kojeg je sa 6:4 i 6:4 zaustavio Brazilac Thiago Alves. Zapravo, točnije je da je Troicki zaustavio samog sebe. U prvom setu otvorio je s 2:0, a u drugom s 3:0, no u oba slučaja je u nastavku previše poklonio suparniku.

Alvesa u četvrtfinalu čeka prvi nositelj, Argentinac Carlos Berlocq, koji je danas potvrdio kvalitetu s uvjerljivih 6:4 i 6:2 protiv Austrijanca Wernera Eschauera.

Sutrašnji četvrtfinalni dan obilježit će dva nastupa hrvatskih predstavnika na središnjem terenu. Čilić i Amer Delic na redu su ne prije 16 sati, a ne prije šest popodne čeka nas dvoboj Saše Tuksara i njemačkog kvalifikanta Daniela Elsnera.

ATP Challenger Zagreb, 18.5.2006., osmina finala:
Carlos Berlocq (Argentina, 1) - Werner Eschauer (Austrija) 6:4, 6:2, Thiago Alves (Brazil) - Viktor Troicki (SiCG, Q) 6:4, 6:4, Marin Čilić (Hrvatska, WC) - Sergio Roitman (Argentina, 8) 6:1, 6:4, Amer Delic (SAD) - Janko Tipsarević (SiCG, 2) 7:6(4), 4:6, 7:6(6).

Parovi, četvrtfinale:
Allegro/Mertinak (Švicarska/Slovačka, 1) - Krajan/Tuksar (Hrvatska) 7:5, 6:1, Jeanpierre/Renavand (Francuska) - Bogomolov Jr./K. Kim (SAD) 6:4, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!