Tenis

Šprem među osam

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2006.

Karolina Šprem prošla je i drugo kolo na WTA turniru u Istanbulu. Nakon što je u prvom kolu s 2:0 eliminirala Jelenu Kostanić, i protiv Amerikanke Mashone Washington također je slavila bez izgubljenog seta, ovaj put uvjerljivo 6:4, 6:1...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U ranojutarnjem terminu Karolina Šprem odradila je svoj dvoboj drugog kola na WTA turniru u Istanbulu. U prvom meču dana na terenu broj dva igrala je protiv stare poznanice Mashone Washington, 97. igračice svijeta, i upisala pobjedu 6:4, 6:1.

Bio je to drugi dvoboj Šprem i Washington i prvi dvoboj koji je nudio izvjesnost. U prvom međusobnom susretu prošle godine u San Diegu Karolina je izgubila u tri seta već dobiven meč, a zatim je ove godine u Amelia Islandu uzvratila Amerikanki i svladala ju također s 2:1. U Istanbulu je bilo puno brže i lakše. Nakon prvog seta koji je dobila sa 6:4, u drugom je potpuno dominirala i s lakih 6:1 otišla u četvrtfinale.

Vezane vijesti

U četvrtfinalu ju očekuje Njemica Anna-Lena Grönefeld, 15. igračica svijeta. Grönefeld je sa 7:6(3), 6:2 bila bolja od iskusne Švicarke Emmanuele Gagliardi, a s Karolinom je dosad igrala tri puta. Prvi dvoboj u Berlinu 2004. godine Karolina je dobila s lakih 6:4, 6:2, ali naredna dva pripala su Njemici. Prvo je u Bolu u Fed Cupu slavila 2:2, a zatim istim rezultatom bila je uspješnija i na Baliju.

Najzanimljiviji meč dana igrale su Michaella Krajicek i Sania Mirza. Pobjedu je odnijela Krajicek koja je pokazala kako ima više snage i to je bilo presudno. Mirza nakon ozljede još uvijek nije potpuno spremna i nije mogla parirati odličnoj mladoj Nizozemki.

WTA Istanbul, osmina finala:
Karolina Šprem (Hrvatska) - Mashona Washington (SAD) 6:4, 6:1, Anna-Lena Grönefeld (Njemačka, 2) - Emmanuele Gagliardi (Švicarska) 7:6(3), 6:2, Anastasija Jakimova (BLR) - Meghann Shaughnessy (USA) 2:6, 6:3, 6:0, Shahar Peer (ISR, 4) - Urszula Radwasnka (POL, Q) 6:3, 6:0, Mara Santangelo (ITA, 7) - Dominika Cibulkova (SVK) 6:1, 6:4, Catalina Castano (COL, 6) - Tamira Paszek (AUT, Q) 3:6, 6:3, 6:4, Michaella Krajicek (NED) - Sania Mirza (IND, 5) 4:6, 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!