Tenis

Grönefeld ponovno prejaka

Branimir Korać • četvrtak, 25.05.2006.

Anna-Lena Grönefeld upisala je hat-trick protiv Karoline Šprem. Mlada Njemica uzela je treću uzastopnu pobjedu nad našom igračicom i to u četvrtfinalu Istanbula s dva puta po 6:4...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Karolina Šprem u Istanbulu se morala zadovoljiti četvrtfinalom. Među osam najboljih ždrijeb joj nije bio naklonjen i udijelio joj je 20. igračicu svijeta Annu Lenu Grönefeld koja ju je svladala sa 6:4, 6:4.

Karolina je u drugom setu imala priliku za bijeg i mogla je izboriti treći set, ali vrlo brzo Grönefeld je iskoristila pogreške Šprem i otišla do pobjede. Kod vodstva 2:1 Šprem je napravila break, ali već nakon toga gubi svoj servis i ukupno četiri gema u nizu te u prednost dolazi Njemica. Na 4:3 Šprem je imala dvije break prilike za povratak u meč, ali nije ih iskoristila.

Vezane vijesti

Ovo je bio četvrti susret Šprem i Grönefeld i treća pobjeda za Njemicu. Karolina je slavila u njihovom prvomn dvoboju, a nakon toga sva tri naredna meča otišla su na stranu Grönefeld.

Prva nositeljica Anastazija Miškina u zanimljivom meču svladala je Kolumbijku Catalinu Castano. Miškina je upisala pobjedu 6:4, 7:6 u meču koji je mogao otići i u treći set obzirom da je Castano u drugom setu propustila niz prilika za preokret.

Shahar Peer imala je lakši posao protiv Mare Santangelo u susretu u kojem je izgubila tek tri gema.

WTA Istanbul, 25.05.2006., četvrtfinale:
Anna-Lena Grönefeld (Njemačka, 2) - Karolina Šprem (Hrvatska) 6:4, 6:4, Anastasia Miškina (RUS, 1) - Catalina Castano (COL, 6) 6:4, 7:6(3), Shahar Peer (ISR, 4) - Mara Santangelo (ITA, 7) 6:1, 6:2, Michaella Krajicek (NED) - Anastasija Jakimova (BLR) 6:1, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!