Ostali sportovi

Marion Jones ponovno u Zagrebu

HINA • utorak, 06.06.2006.

Zagrebački atletski miting, ove godine po prvi puta u sastavu IAAF Svjetske atletske serije i sa novim terminom 31. kolovoza, bit će zasigurno najbolje organiziran dosad, kazao je direktor mitinga Dražen Kroupa...

Kako su ulaskom u Svjetsku seriju od strane Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) bitno pooštreni uvjeti organizacije, a povećan je i nagradni fond, zagrebački miting će koštati oko 4.5 milijuna kuna, kazao je Kroupa, dodavši kako će gledatelji na stadionu Mladosti biti ugodno iznenađeni poboljšanjima. Elektronički uređaji zamijenit će u potpunosti dosadašnje table, a gledatelji će na velikom video-zidu moći vidjeti sva bitnija atletska događanja popularnog "Hanžeka", koji se svojom kvalitetom uspio probiti među 23 najveća IAAF mitinga u svijetu. IAAF iznimno cijeni zagrebački miting, nastavio je Kroupa, pa je tako udovoljeno našem zahtjevu da se pomakne termin mitinga u Varšavi, koji je trebao biti dan ranije, te sada nema prepreke da se na stadion Mladosti opet dovedu vrhunska atletska imena.

Slika 1 od 1.

Menadžer mitinga Harry Edletzberger kazao je kako je tri mjeseca prije početka natjecanja teško govoriti o listi imena, no potvrdio je sigurni dolazak Debbie Ferguson, sprinterice sa Bahama, preponaša iz Letonije Stanislasa Olijarsa, a svakako najzvučnije ime je bivša svjetska prvakinja u sprintu Amerikanka Marion Jones. Pri završetku smo pregovora sa negdašnjom najboljom atletičarkom svijeta i ona će najvjerojatnije opet doći u Zagreb, ustvrdio je Edletzberger, izrazivši zadovoljstvo što će zagrebački miting opet imati i jake hrvatske atletičare.

Trenutno najbolja visašica svijeta Blanka Vlašić je još prije mjesec i pol dana potvrdila nastup u Zagrebu, a za očekivati je da će ženski vis opet biti "paradna" disciplina sa najvećim imenima, kao i žensko kladivo u kojem će se našoj rekorderki Ivani Brkljačić nastojati osigurati dostojna konkurencija, kao i hrvatskim juniorskim osvajačima medalja sa svjetskih i europskih prvenstava Danijeli Grgić, Milanu Koturu i Željku Vinceku u trkačkim disciplinama.

Ovogodišnji miting obogatit će i oproštajni nastup hrvatskog rekordera u skoku udalj, a sada glavnog trenera hrvatske atletske reprezentacije Siniše Ergotića, koji je za oproštaj od duge i uspješne karijere najavio da će po posljednji puta pokušati ići dalje od osam metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!