Tenis

Ivanišević: "Mario može skinuti Federera"

Tomislav Pacak • četvrtak, 22.06.2006.

Legenda hrvatskog tenisa i osvajač Wimbledona 2001. godine, Goran Ivanišević, istaknuo je u razgovoru za britanski BBC kako bi Mario Ančić mogao pobijediti Rogera Federera na najvećem svjetskom turniru...

Englezi su s Ivaniševićem uglavnom razgovarali o svojoj velikoj nadi, Andyju Murrayju, a Goran mu je poručio kako što prije treba naći trenera: "Ovo su vrlo važna četiri tjedna za njega i treba trenera ili nekoga sa strane tko mu može pomoći s njegovom igrom. Može postati vrlo dobar igrač, ali jedino ako ima nekoga tko će ga voditi."

Murray je bez trenera od travnja ove godine kada je dao otkaz Marku Petcheyju, a Ivaniševiću se sviđa njegov temperament: "Sviđa mi se njegov natjecateljski temperament i to je važan dio njegove igre. Ali morao bi se ugledati na Johna McEnroea koji je znao kanalizirati svoj bijes. On je bio majstor u tome."

Na kraju intervjua Ivanišević je izjavio kako smatra da Mario Ančić ima solidne izglede za pobijediti Rogera Federera u Wimbledonu. Upravo je Ančić posljednji tenisač koji je svladao Federera na "svetoj travi".

"On je najbolji servis-volej igrač na svijetu trenutno. Bio je već u polufinalu, sada je postao još agresivniji i vjeruje da to može učiniti.", pohvalio je Ivanišević svog splitskog nasljednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!