SP 2006.

Kako su odigrali? Nikako

Tomislav Pacak • petak, 23.06.2006.

Podijeliti svima petice bilo bi nekorektno, neki su ipak bili - manje loši. Hrvatski reprezentativci nisu se proslavili u dvoboju s Australijom, "klokani" su ih nadigrali, a u našim redovima teško je pronaći igrače koji su zaslužili prolaznu ocjenu. Pa ipak, probajmo sagledati individualni učinak igrača...

Stipe Pletikosa 6: Među najboljima, vjerojatno zato jer nije sudjelovao u samoj igri. Kod jedanaesterca odnosnog pogotka Kewella nije mogao ništa, istaknuo se jednom sjajnom obranom udarca Kewella s desetak metara, te s još nekoliko kvalitetnih obrana. Stipe je bio među najboljima na ovom SP-u, vratarska pozicija nije bila problem.

Dario Šimić 6: Previše je Australaca bilo u napadu da bi Dario to mogao kontrolirati kao protiv Brazila kada je odigrao sjajno. Ipak, među boljima u obrani, dosta dobar u duelu, po desnoj strani Australci nisu toliko nadirali. Ranije napustio teren zbog drugog žutog kartona, no to mu je teško zamjeriti, u otvorenoj igri morao je ići na prekršaj.

Stjepan Tomas (do 83. minute) 5: Sve dobro što je napravio upropastio je kardinalnim pogreškama. Bilo je jasno da ne može čuvati Viduku, dva puta je katastrofalno igrao rukom u šesnaestercu, jednom mu je Poll progledao kroz prste. Puno se trudio i borio, izbacio puno lopti, ali od njega smo trebali bezgrešnu utakmicu u stilu Roberta Kovača. Pokazalo se da je Kovač ipak nezamjenjiv.

Joe Šimunić 6: Najbolji u obrambenim redovima, iako je i on imao puno problema s Vidukom, ali je taj posao obavljao bolje od Tomasa. Uglavnom pravovremen u duelu, puno australskih napada završio, puno lopti izbio iz šesnaesterca. Šteta što češće nije povukao prema naprijed, Šimunić za to ima kvalitetu. Zbog dva žuta kartona također prijevremeno napustio igru, ali kao i kod Šimića, to mu se ne može zamjeriti jer je utakmica već bila gotova.

Marko Babić 5,5: Loš u obrani, Australci su puno prijetili preko desne strane svog napada. Međutim, pitanje je koliko je to njegova krivica, jer Babić nije - bek. Babić je fini veznjak, kojeg se može koristiti u veznoj liniji, pa i na krilu, no kao obrambeni igrač ničime ne odskače od prosjeka. U napadu ipak dao premalo, iako s obzirom na našu igru nije ni imao puno prilike sudjelovati u napadu.

Darijo Srna 6: Vrlo loš u obrani, nekoliko puta je katastrofalno ispao iz igre, no on je svoju lošu igru u napadu barem nadoknadio fantastičnim golom kojim se iskupio za promašaj s bijele točke protiv Japana. U napadu solidan, ali u završnici mu je ponekad nedostajalo boljih rješenja, boljih ubačaja...

Igor Tudor 5: Zajedno s Nikom Kovačem podbacio u sredini terena, nije uspio zaustaviti napade odličnih i rastrčanih Australaca. Nakratko prekomandiran u obranu gdje je bio uvjerljiviji, potom i u napad gdje je promašio meč-loptu za prolaz u drugi krug, no kako mu to zamjeriti - ipak nije napadač.

Niko Kovač 5,5: Pola ocjene više dobio je samo zbog s(p)retnog pogotka, osim toga odigrao dosta slabo. Kovač ovoga puta nije presjekao puno napada Australije, a prema naprijed je bio uobičajeno neaktivan. S obzirom na poziciju, sigurno nosi dio krivice što je Hrvatska tako malo držala loptu u svom posjedu.

Niko Kranjčar (do 65. minute) 5: Gotovo nevidljiv, bez puno dodira. Krivicu snosi i on, ali ni naša igra nije omogućavala Kranjčaru da dođe do izražaja jer lopti jednostavno nije bilo. Zapravo, kad je imao loptu, bilo je i solidnih rješanja, ali - bilo je to puno premalo.

Ivica Olić (do 74. minute) 5: Što vrijedi Olićeva brzina i izdržljivost kad učinka nema? Ivica nije ponudio niti jedno pravo rješenje, niti je stigao u neku priliku, niti je stvorio neku priliku, Olić u svojim driblinzima izgleda izgubljeniji nego njegovi čuvari.

Dado Pršo 5,5: Pršo se trudio, trudio se cijelo prvenstvo, ali... "devetka" je tu zbog golova, ne zbog truda. Pršo je danas imao nekoliko dobrih situacija, iz jedne je morao matirati Kalca, no nije uspio. Ipak, ova reprezentacija još je puno slabija bez Dade Prše, nadajmo se da će "srce vatreno" ostati uz reprezentaciju i u narednim kvalifikacijama jer bez njega neće ići nikako...

Jerko Leko (od 65. minute) 5: Ničime se nije posebno nametnuo, oduzeo nekoliko lopti, no sve to bilo je premalo. Australci su dominirali, naši veznjaci nisu bili ni blizu kvalitete koju smo trebali.

Luka Modrić (od 74. minute) 5,5: Donio nešto malo živosti, ali nakon solidnog početka i on se izgubio u lošim dodavanjima i lošim odlukama u igri.

Ivan Klasnić (od 83. minute) - : Premalo igrao za ozbiljniju ocjenu učinka, u deset minuta gotovo da se nije ni vidio. Razočaravajuće SP za Klasnića...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!