SP 2006.

Domenech: "Još samo jedan korak..."

Zoran Zdelar • četvrtak, 06.07.2006.

Nakon polufinalne utakmice Portugal - Francuska izostale su velike izjave i oba izbornika su prilično hladne glave rezimirali utakmicu. Gotovo kao da su oba izbornika očekivala rasplet kojim će se Francuskoj pružiti prilika za osvajanje zlata...

Raymond Domenech bio je pod salvom kritika prije početka Svjetskog prvenstva, ali i tijekom cijelog svog mandata. Sada kad je uveo Francusku u finale prvenstva svijeta, postao je heroj Francuske i spasitelj francuskog nogometa, no Domenech je svjestan da će mnogo toga propasti ukoliko izostane uspjeh i u posljednjoj utakmici. "Ono što je sad važno da odemo skroz do kraja. Moramo u finalu pružiti sve što možemo kako kasnije ne bi imali za čime žaliti. Vrlo smo ponosni na ulazak u finale i što smo postigli željeno, finale naravno. Još je samo jedan korak preostao.", kazao je Domenech.

Francuski izbornik uvjeren je kako će se u finalu naći upravo dvije najbolje momčadi na turniru - Francuska i Italija. "Bile su dvije velike utakmice na ovom prvenstvu. Prva je naša protiv Brazila, a druga je ona Italije protiv domaćina Njemačke. To što smo oboje u tim susretima izborili pobjedu, dokazuje našu kvalitetu. Na kraju samo da nadodam da su Portugalci igrali dobro, ali samo je jedan pobjednik.", zaključio je francuski izbornik.

Portugalski izbornik Luiz Felipe Scolari sinoć je ubilježio prvi poraz u svojoj karijeri na Svjetskom prvenstvu. Statistike od jučer govore da u 14 susreta, koliko ih je vodio na Mundjalu, je ubilježio 12 pobjeda, jedan remi i jedan poraz protiv Francuza za ulazak u finale. Scolari je preiskusan i nije se zaletio jednom od svojih izjava te je bio prilično kratak. "Francuska je definitivno zaslužila pobjedu. Imali smo svojih prilika koje nismo znali kako iskoristiti. Dali smo sve od sebe, nismo uspjeli. Sve čestitke Francuzima. Moj ugovor? Traje do kraja mjeseca, a onda ćemo vidjeti kako i kuda dalje.", kazao je Scolari nakon završetka utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!