Nogomet

Rusi minimalno, Englezi raspucani

Petar Plevnik • srijeda, 16.08.2006.

U posljednoj provjeri pred početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo i susret s Hrvatskom, ujedno i prvoj utakmici pod vodstvom Guusa Hiddinka, reprezentacija Rusije sa 1:0 svladala je Latviju. Drugi naš protivnik u kvalifikacijam, Engleska, bila je puno uvjerljivija, deklasiravši Grčku sa 4:0...

Guus Hiddink pobjedom je započeo svoj mandat na klupi Rusije. Doduše, Latvijce su samo sekunde dijelile od toga da stadion Lokomotiva u Moskvi napuste neporaženi, budući da su Rusi do pobjede došli tek u sudačkoj nadoknadi, pogotkom igrača s klupe, Pogrebnika.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Očigledno je kako Guus Hiddink u ovo kratko vrijeme koliko je na klupi Rusije još uvijek nije uspio posložiti sve kockice Zbornaje Komande, što bi mogla biti značajna prednost Hrvatske pred susret u Moskvi, koji je na rasporedu za točno tri tjedna.

Puno zadovoljniji svojim debijem zasigurno može biti Steven McLaren. U prvom susretu u kojem je McLaren kao glavni trener sjedio na klupi Engleske, Gordi Albion sa 4:0 deklasirao je aktualnog prvaka Europe, Grčku. Englezi su odigrali furioznih prvih 45 minuta na Old Traffordu, a sjajan početak u ulozi kapetana zabilježio je John Terry, koji je nakon 14. minuta doveo Engleze u vodstvo. Terryev klupski suigrač, Frank Lampard u 30. minuti bio je strijelac za 2:0, da bi do odmora, pogocima Croucha u 35. i 41. minuti, Englezi imali ogromnih 4:0.

Najveća zanimljivost drugog dijela dogodila se na samom početku, kada je Robinsona na golu zamijenio Chris Kirkland, donijevši svom ocu dobitak od 10 000 funti na kladionici. Naime, otac Chrisa Kirklanda još je prije 12 godina uplatio 100 funti da će mu sin jednog dana braniti za englesku vrstu! Definitivno, Old Trafford te večeri svi su napustili sretni i zadovoljni. Naravno, osim Grka...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!