Vodeni sportovi

Dva hrvatska čamca u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva

HINA • petak, 04.08.2006.

Dvije posade hrvatskih veslača, četverac na pariće i dvojac na pariće, izborile su nastup u finalima Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Amsterdamu...

Dvojac na pariće u sastavu Valent Sinković (Mladost Zagreb) i Damir Martin (Trešnjevka Zagreb) su odličnim veslanjem izborili pobjedu u svojoj polufinalnoj skupini, a s vremenom 6:42 minute ostvarili su najbolji rezultat polufinala. U subotnjem finalu u 15.30 sati će im protivnici biti Poljska, Rusija, Danska, Slovenija i Njemačka.

Četverac na pariće u sastavu Sven Bohnec (Korana Karlovac), David Šajn (Iktus Osijek), Marin Mladinić (Mornar Split) i Tomislav Holi (Mladost Zagreb) bili su odlični drugi u svojoj skupini s vremenom 6:11 minuta, samo sekundu iza odličnih Francuza. Osim njih u finalu koje je na rasporedu u subotu u 16 sati su još Australija, Ukrajina, Slovenija i Njemačka.

Ostale naše ekipe izborile su B finale, odnosno borbiu od 7. do 12. mjesta. To su dvojac bez kormilara Stjepan Pirić i Vjekoslav Kolobarić (oba Iktus Osijek), dvojac na pariće za djevojke Anja Svečarovski (Istra Pula) i Maja Anić (Iktus), te osmerac u sastavu Vanja Bušić, Frane Kalcina, Josip Maretić, Bojan Malić, Martin Sinković, Alen Banovac, Petar Majić, Stjepan Matić i kormilar Marin Mužinić iz Kaštela, Splita, Osijeka i Zagreba.

Mlada, 16-godišnja Karlovčanka Marcela Milošević izborila je nastup u C finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!