Ostali sportovi

Za vikend završetak konjičke sezone

Davor Sajko • četvrtak, 05.10.2006.

Posljednje ovosezonske konjičke utrke na zagrebačkom hipodromu održat će se u subotu, 07. listopada. Novost je da će se pored njih na zagrebačkom hipodromu po prvi put održati i utrke pasa te natjecanje u vožnji zaprega.

Ovo, kao i organizacija sličnih događanja, pridonijet će tome da Hipodroma Zagreb postane jedan od njaboljih u regiji, istaknuo je na konferenciji za novinare Zdenko Antunović, zamjenik direktora Društva za upravljanje športskim objektima Zagreb d.o.o., u sklopu kojeg djeluje i Podružnica Hipodrom Zagreb.

Slika 2 od 3.

Prvo je na rasporedu natjecanje u vožnji dvoprežnih zaprega koje se sastoje dva konja i fijakera te od vozača i suvozača. Ovo natjecanje počinje u 11.00 sati, a za sada je svoj nastup potvrdilo deset zaprega. Pokroviteljstvo i organizaciju preuzela je Udruga građana Slavonska ravnica.

U 14.00 sati na rasporedu su dvije utrke pasa. Prijavljen je nastup 12 pasa, pasmine veliki engleski hrt. Pse za natjecanja ovakve vrste uzgaja Udruga ljubitelja sportskih pasa koja djeluje u selu Tolisa u Bosni i Hercegovini. Stari su 16 mjeseci, jer je to najbolja dob za natjecanje na dužim stazama, kao što će biti ova zagrebačka od 480 metara.

I zadnje, s početkom u 15.00 sati, na rasporedu su konjičke utrke - jedna arapska, tri kasačke i četiri galopske. Svakako valja izdvojiti najvažniju konjičku utrku tog dana, a to je o galopska utrka ST. LAGER, koja počinje u 17.45. Riječ je o utrci u kojoj se na 2 800 metara naječu grla stara tri godine. Prema riječima Mladena Brezića, glavnog stewarda zagrebačkog hipodroma, kroz ovih će osam konjičkih utrka svoju brzinu odmjeriti 83 konja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije među kojima su neki vrijedni i 50-tak tisuća eura.

Slika 1 od 2.

Važno je istaknuti da će posjetitelji imati mogućnost kladiti se na konjičke utrke te na utrke pasa.

Organizatori ovog niza događanja na zagrebačkom hipodromu su Podružnica Hipodrom Zagreb, Hrvatski konjički pool, Hrvatski galopski savez, Hrvatski kasački savez te Kasački klub Zagreb.

Organizacija ovog međunarodnog konjičkog spektakla ne bi bila moguća bez pomoći sponzora. Sponzori su Agroproteinka, Centar za reprodukciju u stočarstvu, Coca Cola, Europlakat Proreklam, Fiolić kvaliteta, Grubing d.o.o., Hrvatska lutrija, Overseas Express, Turnus d.o.o dok su mu medijsku podršku dali Globus, Obiteljski radio, Večernji list i Z-1.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti neposredno prije početka utrka, na ulazu u zagrebački Hipodrom. Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Više informacija o ovoj međunarodnoj manifestaciji možete pronaći na adresi www.hipodrom.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!