Zimski sportovi

Hosp vodeća pod Vitrancom, Ana bez nastupa

Davor Sajko • subota, 06.01.2007.

Nakon što je vrijeme natjeralo organizatore da Zlatnu lisicu presele u Kranjsku Goru, Austrijanka Nicole Hosp se najbolje snašla na zahtjevnoj stazi podno Vitranca i ostvarila najbolje vrijeme prve vožnje...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

S obzirom na laganu temperaturu Ana Jelušić neće nastupiti na današnem veleslalomu, iako je bila najavljena da će nastupiti s startnim brojem 62. Odluka je to Aninog tima te se na taj način mlada Riječanka dodatno odmara i priprema za sutrašnji slalom u kojem će opet jurišati na pobjedničko postolje.

Od samo početka su skijašice pokazale da se radi o jednoj od najzahtjevnijih staza što se tiče ženskog dijela, a u tim uvjetima Austrijanka Hosp ostvarila je nabolje vrijeme. Uz nju do odličnog vremena u prvoj vožnji došla je Finkinja Poutiainen što joj je sa zaostatkom od 0.28 stotinki sekunde donijelo drugo mjesto.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Zahtjevna staza je bila kobna za niz favoritkinja, a počelo je sve s Amerikankom Mancuso koja je u cilj ušla sa zaostatkom od 36.65 sekundi, dok "sreću" da uđu u cilj nisu imale vodeća u poretku veleslalomašica Kathrin Zettel te dvostruka sljemenska pobjednica Marlies Schild, koja je imala odlično prvo prolazno vrijeme.

Prema ostavrenim rezultatima i broju odustajanja, čak i skijašica iz prve jakosne supine pokazalo se još jednom da j staza podno Vitranca izuzetno zahtjevna te se u drugoj vožnji može očekivati izuzetno zanimljiva borba za pobjedničko postolje s obzirom da se čak deset skijašica "uguralo" unutar jedne sekunde.

Kranjska Gora, rezultati prve vožnje veleslaloma:
1. Nicole Hosp (Aut) 1:03.70
2. Tanja Poutiainen (Fin) +0.28
3. Chemmy Alcott (VBr) +0.54
4. Michaela Kirchgasser (Aut) +0.57
5. Nicole Gius (Ita) +0.62
6. Manuela Moelgg (Ita) +0.79
7. Elisabeth Goergl (Aut) +0.80
8. Sarka Zahrobska (Češ) +0.82
9. Anja Paerson (Šve) +0.90
10. Kathrin Hoelzl (Njem) +0.99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!