Zimski sportovi

Važno je zvati se Nicole

Davor Sajko • subota, 06.01.2007.

Nakon četiri druga mjesta ove sezone, Austrijanka Nicole Hosp se u Kranjskoj Gori uspjela domoći svojeg prvog prvog mjesta i time preuzeti vodeću poziciju među veleslalomašicama te smanjiti razliku u odnosu na vodeću u ukupnom poretku Marlies Schild koja je danas odustala...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Na izuzetno teškoj stazi uz pobjednicu Hosp iznenadila je pomalo Talijanka Nicole Gius koja je se sa šestog mejsta probila na drugo mjesto i tako došla do svojeg prvog veleslalomskog postolja. Finkini Poutiainen je pripalo teće mjesto, dok najveće iznenađenje prve vožnje (treće mjesto), Britanka Alcott nije izdržala pritisak te je završila na 15. mjestu.

Uz Švicarku Vreni Schneider koja je nanizala najveći broj pobjeda na Zlatnoj lisici (7), stoji Anja Pärson sa svojih šest najviših stepenica pobjedničkog postolja, no staza na Mariborskom pohorju puno više leži Šveđanki, nego ova podno Vitranca na kojoj je tek nastavila niz slabih rezultata ove sezone ostvarivši danas tek 12. mjesto.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Najveća slovenska nada Tina Maze daleko je od forme tijekom koje je prije dvije godine prekinula bila 11-godišnji slovenski post na Zlatnoj lisici i danas u Kranjskoj Gori samo je potvrdila da je trenutačno daleko od odličnih rezultata na koje je navikla svoje navijače. Danas je čak bolja od Tine bila Srpkinja Jelena Lolović koja je današnjim mjestom došla do plasmana karijere (21) kao i svojih prvih veleslalomskih bodova u karijeri.

Znalo se da je staza u Kranjskoj Gori znatno zahtjevnija od one mariborske što je potvrdila i danas činjenica da utrku nije završilo čak 12 skijašica, između ostalih i vodeća u ukupnom poretku Marlies Schild i do ove utrke vodeća u veleslalomu Kathrin Zettel.

Sutra se u Kranjskoj Gori nastavlja Zlatna lisica slalomom na kojem će nastupiti i Ana Jelušić.

Kranjska Gora, rezultati veleslaloma:
1. Nicole Hosp (Aut) 2:09.85
2. Nicole Gius (Ita) +0.43
3. Tanja Poutiainen (Fin) +0.57
4. Kathrin Holezl (Njem) + 0.68
5. Elisabet Goergl (Aut) + 1.25
6. Andrea Fischbacher (Aut) +1.33
7. Sarka Zahrobska (Češ) +1.46
8. Michalela Kirchgasser (Aut) +1.47
9. Maria Pietilae (Šve) +1.55
10. Manuela Moelgg (Ita) +1.61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!