Nogomet

Romario u potrazi za tisućitim golom

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 18.09.2006.

Brazilska legenda Romario de Souza Faria, koji u svojoj četrdesetoj godini života još aktivno igra nogomet, najavio je povratak u domovinu iz Sjedinjenih Država kako bi postigao svoj tisućiti pogodak i napokon izuo kopačke…

Romario je odigrao posljednju utakmicu za nogometni klub Miami FC koji je ispao u četvrtfinalu playoffa američkog prvenstva, a ovo mu je bila prva i vjerojatno jedina sezona u Sjedinjenim Državama gdje je mrežu tresao 19 puta za sada već bivši klub. Legendarnom Brazilcu nije bitno gdje igra, zabija gdje god dođe i poznat je kao jedan od najboljih napadača svih vremena s trenutno postignuta 984 pogotka u svojoj dugoj karijeri.

Kao najveći uspjeh u karijeri nogometaša pamtit će osvojeno Svjetsko prvenstvo s Brazilom 1994. godine, kada je s pet zgoditaka predvodio svoju reprezentaciju. Romario je, između ostalih klubova, igrao u Barceloni, Valenciji, Vasco da Gami, a posebno je upečatljiva njegova epizoda u PSV Eindhovenu kada je od 1988. pa do 1993. godine u 167 utakmica dao 165 golova.

Do tisućitog gola Romario će vjerojatno pokušati doći u Brazilu, u svom matičnom klubu Vasco da Gama, a do tog uspjeha treba mu još 16 golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!