Zimski sportovi

Di Gregorio neuhvatljiv i u Bistri

Sportnet • srijeda, 28.06.2006.

Ovogodišnja sezona FIS Rollerski svjetskog kupa otvorena je brdskom utrkom u Bistri. Po vrlo vrućem vremenu, na stazu su izašli natjecatelji u pet kategorija. Organizatori, Općina Bistra i Ski klub Oroslavje pripremili su stazu od Kamenoloma do Oštrice (Krumpirišta) dugu 6200 metara. Staza je izuzetno zahtjevana, ali odlično prihvaćena od strane natjecatelja i ekipa....

Iako je za utrku bilo prijavljeno više od 80 natjecatelja, izazov zahtjevne sljemenske staze prihvatilo je njih 57 iz osam država. Prve su u masovnom startu zajednički krenule juniorke i seniorke.

U konkurenciji juniorki prva tri mjesta pripala su Njemicama, redom Louis Wolf, Juliji Kockritz i Theres Wolf. Na četvrto mjesto plasirala se hrvatska reprezentativka Marina Kovačec.

Slika 1 od 2.

Pobjedu u konkurenciji seniorki ostvarila je Talijanka Viviana Druidi, ispred Turkinje Kelime Aydin i druge Talijanke Erike Bettineschi.

Među juniorima najbolji je bio Glauco Pizzutto iz Italije, drugi Njemac Sebastijan Bach i treći Izzet Kizilarslan iz Turske. Četvrto mjesto osvojio je hrvatski reprezentativac i član domaćeg Ski kluba Oroslavje Filip Kontak. Andro Broznić bio je šesti, a Blažimir Crnković deveti.

U konkurenciji seniora još jednu pobjedu u Svjetskom kupu ostvario je sad već legendarni Alfio Di Gregorio iz Italije ispred sunarodnjaka Valerija Theodulea i Christiana Ivalda. Još jedna domaća uzdanica Darko Škreblin osvojio je 23. mjesto.

Slika 2 od 3.

Posljednji su stazom prošli masteri (veterani). Pobijedio je Mađar Laszlo Miskolczi ispred Talijana Stefana Corradina i Rusa Leonida Golubkova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!