Ostali sportovi

Bergqvist i umor pobijedili Blanku

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.07.2006.

Na velikom Super Grand Prix mitingu u Ateni Blanka Vlašić zauzela je drugo mjesto. Blanka nije bila raspoložena kao na posljednjim natjecanjima i pobjedu je odnijela Šveđanka Kajsa Bergqvist...

Blanka je preskočila 194 centimetra iz prvog pokušaja, nije izašla na zaletište na visini od 197 centimetra te sva tri puta rušila na dva metra. Bergqvist je preskočila dva metra i to joj je bilo dovoljno za pobjedu.

194 uz Blanku su preskočile i treća Ruskinja Ana Čičerova, te Tatjana Jefimenko iz Kirgistana i Barbora Lalakova iz Češke koje su podijelile četvrto mjesto.

Što se tiče ostalih rezultata, na 100 metara kod atletičara pobjedu je odnio Portugalac Francis Obikwelu s 10.03, a razočarao je Nigerijac Fasuba sa za njega slabih 10.19 što je bilo dovoljno za četvrto mjesto.

Na 1500 metara Daniel Kipchirchir Komen s 3:30.27 bio je najbrži ispred Ukrajinca Ivana Heška. Odličan rezultat ubilježio je Jurij Boržakovskij koji je s 1:43.42 slavio na 800 metara ispred Wilfreda Bungeija.

Saif Saaeed Shaheen nije uspio popravit rekord na 3000 metara sa zaprekama. Bio je tri sekunde sporiji od svog rekorda koji je istrčao prošle godine u Bruxellesu. U Ateni je tek istrčao najbržih ove sezone 7:56.32.

Bershawn Jackson s lakoćom je slavio na 400 metara s preponama, Tim Lobinger s 5.80 bio je prvi u skoku s motkom, a Panamac Saladino s odličnih 8.65 u skoku u dalj.

Kod atletičarki na 100 metara najbrža je bila Torri Edwards s 11.14, a potpuno razočaranje je Lauryn Williams sa slabih 11.39. Olga Kotljarova u sjajnom finišu bila je najbrža na 800 metara, a prve četiri utrku su završile u svega 14 stotinki.

Rezultat sezone istrčala je Jelena Soboljeva na 1500 metara spustivši vrijeme ispod četiri minute za gotovo četiri sekunde. Briljirala je i Tatjana Lebedjeva u troskoku sa sjajnih 15.23, a u koplju Nijemica Christina Obergföll bacila je najdalji hitac sezone i tako ponovno pobijedila svjetsku rekorderku Osleidys Menendez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!