Vodeni sportovi

Na Svjetskom prvenstvu finala prijepodne?

Branimir Korać • četvrtak, 06.07.2006.

Iduće godine Melbourne će biti domaćin Svjetskog prvenstva u plivanju. Obzirom na vremensku razliku između Australije, Europe i SAD-a, razmatra se mogućnost da se finala po disciplinama održava prijepodne po australskom vremenu...

Zahtjev za promjenom termina finala podnijele su američke televizijske kuće kako bi podigle postotak gledanosti. Isti zahtjev podnijeli su i Međunarodnom olimpijskom odboru kako bi na Olimpijskim igrama u Pekingu također promijenili termin finala. Ukoliko MOO pristane na ovaj zahtjev, jednako će postupiti i FINA.

Organizatori Svjetskog prvenstva nemaju ništa protiv da se promjeni termin finala. "Što se nas tiče, nema problema. Trenutno smo u razgovorima s FINA-om i ukoliko oni daju zeleno svjetlo, finala će se održavati prije podne", ispred organizacijskog odbora rekao je Justin Madden, ministar sporta države Victoria.

Plivači nisu oduševljeni ovom idejom. "Osobno bih voljela da se pliva kao i dosad, prijepodne kvalifikacije, a poslijepodne finala, uvijek je tako bilo. Nisam sigurna kako bi se jutarnja finala odrazila na izvedbe plivača", rekla je australska reprezentativka Giann Rooney.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!