SP 2006.

"Sve ključne utakmice igrali smo dobro"

HINA • utorak, 20.06.2006.

"Sjetite se utakmica protiv Švedske i Bugarske, sve ključne utakmice smo odigrali najbolje. Tako će biti i protiv Australije. Imamo kvalitetniji sastav i očekujem naš prolazak u osminu finala," istaknuo je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar dva dana prije ključne utakmice "Vatrenih" za plasman u osminu finala svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Stručni stožer hrvatske vrste dobro je analizirao igru Socceroosa, pratili su sve njihove utakmice u kvalifikacijama, prijateljske oglede, te prve dvije utakmice na World Cupu.

"Najveća opasnost nam prijeti od njihove kolektivne igre i Marka Viduke", dodao je Kranjčar, koji nije želio otkriti sastav koji će u četvrtak istračati na Gottlieb Daimler stadion.

"Nemam nikakvih nedoumica, znam postavu koja će nastupiti, no imena igrača objavit ću sutra nakon treninga u Stuttgartu", istaknuo je Kranjčar otkrivši kako neće biti promjena u formaciji. Hrvatska vrsta će tako i protiv Australaca zaigrati u formaciji 3-4-1-2. Umjesto Roberta Kovača u momčad će uskočiti Stjepan Tomas i po svemu sudeći "Vatreni" će zaigrati u sastavu: Pletikosa - Tomas, Šimić, Šimunić - Srna, Niko Kovač, Tudor, Babić - Niko Kranjčar - Pršo, Klasnić.

Dio australskog tiska, a i sam izbornik Guus Hiddink, utakmicu protiv Hrvatske zbog povijesnih poveznica prozvali su "ogledom epskih razmjera", no Kranjčar se zadržao samo na nogometu.

"Hiddink može angažirati povjesničare ako ga to zanima, mene zanima jedino nogomet. Ne želim govoriti o drugim stvarima", kazao je hrvatski strateg.

Australski novinari su inzistirali na njegovom komentaru na činjenicu da u našoj momčadi igraju trojica igrača koji su rođeni u Australiji (Didulica, Šimunić, Šerić), dok Australci imaju sedmoricu igrača hrvatskih korijena (Viduka, Kalac, Čović, Čulina, Popović, Skoko, Bresciano), zbog čega ovaj susret dobiva na posebnoj važnosti, no Kranjčar je hladno uzvratio.

"U Hrvatskoj igraju Hrvati, a u Australiji Australci. Ostalo je nebitno".

Uoči susreta u Stuttgartu hrvatska reprezentacija je u jasnoj situaciji. Jedino je pobjeda vodi u osminu finala, dok je Australcima dovoljan i bod kako bi ostvarili najveći uspjeh u povijesti.

"Ne vjerujem da će Australci igrati defanzivno, jer protiv nas je teško igrati takvim stilom. Možda će u početku igrati malo opreznije, no natjerat ćemo ih na promjenu formacije", zaključio je Kranjčar dodavši kako nema nikakvih problema s ozljedama igrača. Jedini igrač koji nije u kombinacijama za sastav je Robert Kovač zbog dva žuta kartona.

Hrvatska reprezentacija će danas u svom kampu u Bad Bruckenau odraditi zatvoreni trening u 18.30 sati, a u Stuttgart putuje u srijedu ujutro vlakom iz Fulde. U 19 sati na travnjaku stadiona u Stuttgartu odradit će posljednji trening uoči utakmice, koja je na rasporedu u četvrtak u 21.00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!