SP 2006.

"Na terenu neću poznavati Viduku"

HINA • utorak, 20.06.2006.

Kako je Robert Kovač u susretima protiv Brazila i Japana prikupio dva žuta kartona umjesto njega u dvoboju protiv Australije priliku će dobiti Stjepan Tomas. Za braniča Galatasaraya ogled protiv "Socceroosa" biti će poseban i zbog činjenice što će na travnjaku najvjerojatnije paziti na svog velikog prijatelja, napadača australske vrste, Marka Viduku.

"Premda smo odlični prijatelji na terenu ga neću poznavati. Svjestan sam velike odgovornosti i znam da neće biti lako, no nama treba pobjeda i tako ćemo se postaviti od prve minute", istaknuo je Tomas, koji Viduku poznaje iz zagrebačkih dana dok su obojica nosili dres Dinama.

"Čuli smo se prije nekoliko dana i našalili se, no na terenu nam neće biti do smijeha. Znam sve Markove igračke i ljudske kvalitete. Biti će veliki izazov zaustaviti ga, jer je on definitivno jedan od najboljih napadača na svijetu", zaključio je Tomas.

Susret protiv "Socceroosa" biti će poseban i za trojicu australskih Hrvata - Josipa Šimunića, Anthonya Šerića i Josepha Didulicu, koji su rođeni u Australiji, ali su izabrali domovinu svojih roditelja. Dio australskog tiska njihov "bijeg pod kockice" nije prihvatio najbolje i Šimunić je svjestan kako ga očekuju zvižduci sa tribina Gottlieb - Daimler stadiona.

"Neka zvižde i viču koliko hoće, njihovi napadi me neće pokolebati. Očekuje nas utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešku. Moramo zabiti pogodak i pobijediti", istaknuo je Šimunić, dodavši kako je zbog toga Australija u maloj prednosti.

"Ne zbog igračkih kvaliteta, već zbog činjenice da im za osminu finala treba bod, a mi ćemo igrati pod većim pritiskom", dodao je Joe.

I Tomas i Šimunić očekuju u Stuttgartu veliku podršku hrvatskih navijača, kojih se očekuje oko 30.000 tisuća.

"Ova utakmica mi mnogo znači, želim napokon u hrvatskom dresu na nekom velikom natjecanju izboriti drugi krug natjecanja. Znam koliko b it značilo i našim navijačima", dodao je Šimunić. .

Australcima za prolazak u drugi krug treba jedan bod, no Tomas je uvjeren kako se Guus Hiddink neće opredijeliti za defanzivnu taktiku. "Bilo bi to najopasnjije. Nemoguće je cijelu utakmicu igrati na nulu. Međutim, ne vjerujem da će baš srljati po tri boda", zaključio je Tomas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!