SP 2006.

Stuttgart dočekuje 50.000 Hrvata

Bernard Jurišić • srijeda, 21.06.2006.

Nakon što su crveno-bijelim kvadratićima preplavili Berlin i Nürnberg, hrvatski navijači u četvrtak će "osvojiti" i Stuttgart. Njemački domaćini procjenjuju da će se prije i tijekom utakmice u gradu Mercedesa pojaviti oko 50.000 hrvatskih navijača...

Gradske vlasti Kölna procijenile su da je tijekom utakmice između Engleske i Švedske u tom gradu i na stadionu boravilo oko 70.000 Engleza.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

S obzirom na to da je Engleza negdje deset puta više nego Hrvata, brojka od 50.000 naših sunarodnjaka u Stuttgartu za vrijeme utakmice protiv Australije i više je nego impresivna. Takvu su najavu ispisale gradske vlasti Stuttgarta uoči naše utakmice u četvrtak.

Gottlieb-Daimler-Stadion tijekom Svjetskog prvenstva na svoje tribine prima 52.000 gledatelja, a očekuje se da će hrvatski navijači zauzeti gotovo polovicu tog kapaciteta. Ostatak će gledati utakmicu s brojnim drugim navijačima u centru grada ili po kafićima i restoranima.

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

Stuttgart i okolicu naseljava velik broj Hrvata, ali do juga Njemačke "potegnut" će i brojni Hrvati iz ostalih dijelova Njemačke. Osim navijača koji su u Njemačkoj čitavo vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, navijačke karavane iz Hrvatske krenut će prema Stuttgartu u srijedu poslijepodne i četvrtak tijekom jutra. Najavljeni su i brojni charter-letovi iz Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!