SP 2006.

Bad Brückenau proglasio stečaj

HINA • subota, 24.06.2006.

Pored Hrvatske nogometne reprezenatacije gubitnici na SP 2006. su i organizatori u Bad Brückenau, gdje je bila smještena naša reprezentacija. Ogromna financijska sredstva koja su investirali u razne zabavne programe nisu, zbog malog interesa publike, uspjeli ni približno povratiti.

Za to su, po mišljenju organizatora, u prvom redu "krivi" hrvatski navijači za koje su domaćini vjerovali kako će u velikom broju opsjedati kockaste u njihovom kampu, inače poznatom bavarskom lječilištu, svojevremeno kraljevskoj rezidenciji.

Nažalost ni najveći spektakli, poput gostovanja hrvatskih glazbenih zvijezda, među kojima je bila i Severina, nisu ni približno zadovoljila organizatore, pa su koncerti doživjeli pravi fjasko. Stoga je njemačka tvrtka zadužena za organizaciju zabavnih programa, odmah nakon odlaska Hrvata proglasila stečaj zbog velikih gubitaka.

Većina hrvatskih navijača, posebno onih iz Njemačke, mišljenja je kako je hrvatska nogometna vrsta izabrala krivo mjesto za svoj boravak na SP-u, jer je Bad Brückenau udaljen od Frankfurta stotinjak kilometara.

Idelano središte za smještaj reprezentacije bilo je Bad Homburg, grad bogataša nadomak Frankfurta, također poznato lječiliše i grad prijatelj Dubrovnika, u čijoj su blizini, u Königsteinu, bili smješteni i Brazilci-smatraju mnogi obožavatelji vatrenih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Hrvatska
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!