Nogomet

Rukavina: "Hajduk je moj dječački san"

Bernard Jurišić • utorak, 02.01.2007.

Najeksponiraniji mladi nogometaš HNL-a prošle jeseni došao je u Split, na poljudski stadion. 21-godišnji napadač Šibenika Ante Rukavina progovorio je o jeseni u kojoj je "eksplodirao", ciframa koje se vrte oko njega, Šibeniku, Hajduku i svojoj budućnosti, gostujući u talk-showu novinara Zdravka Reića na lokalnoj TV Dalmaciji...

Rukavina stiže na Poljud! Vijest koja se danima širila Splitom rezultirala je gostovanjem talentiranog Šibenčanina u emisiji "Istinom do gola", koju ugledni sportski novinar Zdravko Reić vodi na TV Dalmaciji, čije su prostorije smještene na poljudskom stadionu.

Reić je Rukavinu "rešetao" pedesetak minuta zanimljivim pitanjima, a nudimo vam izvadak najzanimljivijih odgovora 21-godišnjeg Šibenčanina. Odmah na početku razriješio je dvojbu glede igranja u Hajduku.

"Uvijek sam se zamišljao u dva kluba, Šibeniku i Hajduku. Moj dječački san bio je doći u Hajduk, o Dinamu nikad nisam razmišljao. Otac me je od malih nogu "tesao", pričao mi o Hajdukovim legendama i ugradio mi želju za Hajdukom. Čast mi je što sam na ulasku u Hajduk i bijeli dres ću obući bilo sad na zimu, bilo na ljeto."

Što se tiče prelaska 70-ak kilometara južnije, još nije sigurno hoće li se Rukavina Hajduku priključiti već na zimu, no ta je ideja na dosta klimavim nogama.

"Kad smo igrali na Kutiji šibica onu prekinutu utakmicu, upoznao sam se s dosta igrača Hajduka koji su me odlično prihvatili i pozvali da dođem na Poljud što prije. Kapetan Miladin čak mi je nudio i svoj broj 21 kojeg dijelimo na dresu. To je bio trenutak kad sam počeo mijenjati mišljenje i razmišljati o tomu da bi bilo dobro da u Hajduk već na zimu. Godilo mi je što su me Hajdukovi igrači odlično prihvatili, a pljesak koji sam dobio od 6.000 Splićana na "Turniru 4 kafića" sledio mi je krv u žilama i shvatio sam da me ljudi cijene i da žele da dođem što prije. Nije isto doći u svlačionicu gdje ne znate nikoga, a njihova reakcija me je uvjerila da ću biti dobrodošao na Poljudu. To se sad malo zakompliciralo, ja neću inzistirati, kako se god klubovi dogovore, to ću poštovati. Ako ostanem u Šibeniku do ljeta, bit ću zadovoljan jer mislim da možemo napraviti povijesni rezultat na Šubićevcu ako svi ostanemo."

Postoji li mogućnost da zaista zaobiđete Hajduk i završite negdje u inozemstvu?
"Bilo je nekih kontakata s inozemnim klubovima, no ne bih o ciframa. Vjerujem da ću sljedeću sezonu provesti na Poljudu, a nakon toga što bude."

Upitan o mišljenju o dvojici Varaždinaca koje je Dinamo angažirao, Rukavina je odgovorio: "Ne znam ih osobno, a Pokrivač me na utakmici između Varteksa i Šibenika stavio u džep. Ali nije znao da ima rupu u džepu, ha, ha..."

Bojite li se da bi u Hajduku mogli "izgorjeti", da bi vas ambicije velikog kluba mogle sputati?
"Počeo sam ovu sezonu kao nepoznat igrač bez pritiska, a već na proljeće će se od mene očekivati više i bit će mi teže. Spreman sam za sve, dat ću sve od sebe i vjerujem da ću ispuniti očekivanja. Nisam se promijenio u nekoliko mjeseci, niti sam ljepši, ni bolji igrač i dalje znam što me čeka i da trebam žestoko raditi da bih ostvario svoje ambicije."

Šibenik je jedini pobijedio Dinamo u prvenstvu, jeste li imali popusta prema Hajduku, s obzirom da ste već neko vrijeme praktično Hajdukov igrač?
"Ma kakav popust. Hajduka smo htjeli pobijediti kao i svakog drugog, a tu utakmicu na Šubićevcu Hajduk je pobijedio prilično sretno, nije nas nadigrao. Dinamo nam ništa nije napravio, pobijedili smo ih našom dobrom igrom i dokazali smo koliko smo dobra klapa i kvalitetna momčad. Šibenik je moj grad iako mi je srce uvijek kucalo i za Hajduka. Veselim se velikim utakmicama na punom Poljudu."

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!