Nogomet

Narodnjačkom triju maksimalno po džepu

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 04.09.2006.

Trojica reprezentativaca koji su subotnju večer umjesto u krevetu u Čatežu proveli u izlasku u noćni klub danas su saznala i dodatnu kaznu od HNS-a. Očito je prevagnula njihova važnost u selekciji pa se HNS odlučio za novčanu kaznu, pokazajući dvostruke standarde u odnosu na neke prijašnje situacije...

Izbornik Slaven Bilić odmah je Darija Srnu, Boška Balabana i Ivicu Olića potjerao iz reprezentacije s jasnim stavom da spomenuta trojica nogometaša neće biti u kadru reprezentacije za dvoboj s Rusijom koji se igra ove srijede. Izbornik je, pak, prepustio Hrvatskom nogometnom savezu odluku o daljnjim mjerama, a u HNS-u su se odlučili za novčanu kaznu.

Disciplinska komisija HNS-a odlučila je kazniti svakoga od njih s po 30.000 kuna kazne, što je maksimalna moguća kazna koju ta Komisija može odrediti. Očito je HNS bio svjestan važnosti Srne, Olića i Balabana, pa se suzdržao od suspenzija koje bi trojicu nogometaša udaljile na dulje vrijeme od reprezentacije.

Zanimljivo, u dosta sličnom slučaju Igora Bišćana, HNS je pokazao puno krutiji stav, ali očito ne vrijede ista pravila za sve.

Podsjetimo, Balaban, Olić i Srna subotnju su večer proveli u noćnom klubu slušajući narodnu glazbu, oglušivši se tako o propis da svi reprezentativci moraju biti u svojim krevetima do 23.30. Usprkos apelima kapetana Nike Kovača da amnestira trojku koja se odmah ispričala suigračima i izborniku, Bilić je bio opravdano tvrd izbacivši ih iz reprezentacije za susret s Rusijom. Umjesto Srne, Balabana i Olića, Bilić neće zvati nove igrače, vjeruje kadru koji ima na raspolaganju...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!