Nogomet

Bilić: "Rekli smo da ćemo težiti nogometu"

Tomislav Pacak • srijeda, 06.09.2006.

Nakon što je hrvatska reprezentacija kvalifikacije za EP 2008. otvorila remijem protiv Rusije u Moskvi, Slaven Bilić i Stipe Pletikosa bili su zadovoljni bodom, iako su iskazali i malo žaljenja što "kockasti" nisu uzeli i pun plijen...

Novi izbornik reprezentacije, Bilić, i Pletikosa, koji je bravuroznom intervencijom spasio Hrvatsku gubljenja tog boda, dali su nakon utakmice izjave za RTL.

Izbornik je iskazao zadovoljstvo igrom: "Čestitao bih igračima na herojskoj borbi i na ispunjenim taktičkim i tehničkim zahtjevima, što po ovakvom terenu nije bilo lako. Mi smo rekli da ćemo težiti igri, da ćemo i kod kuće i u gostima igrati nogomet, a tako smo odigrali i danas. Mi smo znali po profilu igrača kako će Rusi igrati. Najveća opasnost prijetila je od Aršavina koji je stvarno svjetska klasa, ali njega smo neutralizirali."

Bilić je svjestan pada u igri u drugom dijelu: "Imali smo jedan kritični dio u drugom dijelu između 60. i 75. minute. Sve drugo smo mi kontrolirali utakmicu, mislim da smo bili bliže pogotku. Ovo je veliki podstrek za dalje. Iskreno, nadao sam se pobjedi, ali sa svime sam zadovoljan. Posebno fazom obrane, jedino smo u prvom dijelu bili stidljivi i nekonkretni prema naprijed, ali rezultat je za početak kvalifikacija odličan."

I Pletikosa je bio zadovoljan igrom Hrvatske: "Mislim da se svi slažemo da je bila prava muška utakmica i da smo odlično odigrali, što će nam poslužiti kao pravi temelj za dalje. Bod kao bod, a posebno igra kao igra će nam puno značiti. Imali smo kreaciju u igri dok se teren nije skroz raskopao, nakon toga nije se moglo nastaviti s kombinatirnom igrom. Obrana je odigrala izvrsno, to je plod rada na treninzima gdje smo se sjajno uigrali. Sva četiri momka su odlično odigrali, nije se ni primijetio izostanak standardnih igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!