Ostali sportovi

Vedran Lozanov svjetski prvak!

Tomislav Pacak • srijeda, 06.09.2006.

Novi sjajan uspjeh ostvarila je hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu atletičara s invaliditetom. Kako nam je presretni izbornik reprezentacije Branko Omazić javio, svjetski prvak je postao mladi Vedran Lozanov...

Slika 2 od 3.
Foto: Željko Getoš

Lozanov (slabovidni atletičar) je slavio na utrci od pet kilometara s vremenom 5:20.05 što je ujedno i novi rekord svjetskih prvenstava! Iako daleko najmlađi (rođen u Zagrebu 1985.) pobijedio je svjetske atletske velesile u ovoj disciplini kao što su Alžir, Tunis, Kenija, Brazil, Portugal, Meksiko... Vedranova pobjeda je tim veća što je bio povrijeđen 4 mjeseca i nije mogao trenirati. Međutim Vedranov trener Mladen Kršek i Vedran napravili su odličan plan, imali su maksimalne uvjete za trening koje im je omogućio Hrvatski paraolimpijski odbor i rezultat toga je pobjeda koja je oduševila sve prisutne na stadionu.

Uz Vedrana, u srijedu su još nastupili Darko Kralj (natkoljenična amputacija), Marija Iveković (slabovidna atletičarka) i Milka Milinković (atletičarka u kolicima).

Slika 1 od 1.
Foto: Željko Getoš

Kralj je bio odličan, peti na svijetu u bacanju kugle, a s hicem od 12,23 postavio je novi državni i osobni rekord.

Marija Iveković je osvojila šesto mjesto u bacanju kugle, dok je Milka Milinković osvojila sedmo mjesto u bacanju koplja.

U utorak je nastupilo dvoje naših atletičara koji su postigli slijedeće rezultate:
- Denis Slunjski (atletičari niski rastom – do 145 cm) bio je 8. u bacanju kugle

· Goran Žeželj (slabovidni atletičar) bio je 14. na svijetu u utrci na 100 m.

Do kraja prvenstva, nedjelje 10.09.2006. naši atletičari imaju još sedam nastupa.

Hrvatska paraolimpijska atletska reprezentacija poslala je puno pozdrava svim čitateljima, a mi im želimo puno sreće u ostatku natjecanja!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!