Nogomet

Osijek - Hajduk: Vitaić razgalio Kohortu

Tomislav Pacak, Vedran Stilin • subota, 23.09.2006.

U osmom kolu 1. HNL Osijek je na domaćem terenu dočekao maksimalno učinkoviti Hajduk koji se nadao kako će u Gradskom vrtu doći barem do boda čime bi se uspješan niz nastavio. S druge strane Osijek se opraštao od velikog stratega Ive Šuška kojemu je ova današnja utakmica bila posljednja na klupi prvoligaša s Drave, a u neku ruku zasigurno i jedna od najdražih. Ma koliko god to čudno zvučalo…

Furiozni početak otvorio je Osijeku mogućnost da već u četvrtoj minuti stigne nadomak vodstvu. Vitaić je u toj akciji odlično prebacio loptu glavom te tako gurnuo Pavličića u mat poziciju. Povratnik u redove Osječana zaobilazi Balića i pred praznim vratima oklijeva što pruža priliku splitskoj obrani da spasi siguran pogodak.

Hajduk je prvi puta na utakmici priprijetio u 12. minuti kada Munhoz opasno šutira s 20-ak metara, ali samo kraj gola. Na novu priliku vrijednu spomena čekalo se punih pola sata, točnije do 44. minute kada Dinjar glavom odlično prebacuje za Pavličića koji na nekih pet metara uspijeva uzeti Baliću loptu te ju poslati u praznu mrežu. Ipak, pomoćni sudac je podigao zastavicu signalizirajući glavnom nekakvu neregularnost. Postavlja se pitanje zašto je zastavica bila u zraku jer zaleđa sigurno nije bilo dok bi se mogući prekršaj nad vratarom u najmanju ruku mogao nazvati dvojbenim.

Nekoliko trenutaka kasnije Buljat zaključuje poluvrijeme vrlo dobrim prodorom po desnoj strani, ali i nepreciznim udarcem u završnici tako da je mreža novopečenog osječkog reprezentativca Skendera ostala netaknuta.

Nastavak je ponudio nešto življu igru i nešto boljih prigoda s obje strane. Prvo Mostarlić propušta okruniti odlični solo prodor, da bi nešto kasnije Bušić lijepo uposlio Bartolovića koji oči u oči sa Skenderom pogađa samo nogu domaćeg vratara.

Nakon te prilike Osijek je imao nekoliko poluprigoda, dok su se one bolje uglavnom stvarale pred domaćim vratima. Tako je u 62. minuti Bušić vrlo dobro zahvatio loptu nabačenu od strane Carevića, ali ona nalazi put jedino do Skenderovih ruku. Pet minuta kasnije osječki vratar s gol-linje "čupa" udarac Jelavića glavom te su Splićani nakon toga nahrlili na pomoćnika tražeći pogodak. Teško je procijeniti je li lopta zaista prešla liniju tako da nam je ostalo samo još jednom upisati priliku pod rubriku - dvojbeno.

U 73. minuti Carević se ponovno nalazi u ulozi asistenta, ali ovaj puta Bartolović ne pronalazi mjesto koje Skender nije uspio pokriti zbog čega se u posljednjih 15 minuta ušlo s početnim rezultatom. Na isteku 89. minute četvrti sudac pokazao je pet minuta nadoknade što je bilo i razumljivo s obzirom da su obje navijačke skupine imale svoj show s bakljama.

I kada je već publika počela napuštati stadion odnekud se stvorio Ante Vitaić. Čovjek koji zvanje nogometaša može zahvaliti upravo Hajduku jer prošao je sve nogometne uzraste u Splitu da bi u konačnici sreću pronašao u srcu Slavonije. Sve mu se to vratilo u 95. minuti kada jednim odličnim prizemnim udarcem s 25 metara pogađa mrežu nemoćnog Balića za nevjerojatnu erupciju oduševljenja. Zaista, teško je opisati taj trenutak u Gradskom vrtu jer sva ona gorčina koja se kupila posljednjih nekoliko kola debelo se naplatila Osijeku. Uz to i sama činjenica da je "skinut" nepobijeđeni Hajduk dovoljno govori o golu vrijednom u ovom trenutku i više od tri boda.

Ostalo je vremena samo krenuti s centra da bi se slavlje igrača i fantastične Kohorte moglo nastaviti. Naravno, nismo zaboravili onog čovjeka koji je posljednjih 15 mjeseci stvarao ovu momčad. Pri dolasku pred Šuška je postavljen težak zadatak kojega na njegovu žalost nije uspio provesti do kraja. Kritike puka su ipak bile preglasne, a zna se zbog koga se nogomet zapravo igra. Sutra na klupu sjeda novi čovjek Miroslav Žitnjak čime počinje i nova era NK Osijeka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!