Nogomet

Bilić: "Imamo odlične igrače, ali iznad svega je momčad"

Tomislav Pacak • subota, 07.10.2006.

Izbornik Slaven Bilić zaželio je na početku konferencije za novinare da se pred 'sedmom silom' uopće nije morao pojaviti on, već njegovi puleni koji su poderali Andoru sa 7:0. Bilić je iskazao veliko zadovoljstvo igrom cijelog kolektiva, ništa drugo i nije mogao...

David Rodrigo, izbornik Andore: "Malo toga vam mogu reći. U prvom dijelu Andora je igrala mirno i sređeno, no bili smo svjesni da je hrvatska reprezentacija superiorna u odnosu na nas. Što se tiče drugog dijela, nakon što su zaredala tri gola, mislim da možemo reći da je utakmica bila gotova. Što se tiče usporedbe Hrvatske i Engleske - to su dvije potpuno različite ekipe. Mogu reći da je Hrvatska jaka, uigrana momčad, koja ima jake vezne igrače. Englezi uvijek igraju jednako, 4-4-2, imaju snažan vezni red, to je kompaktna ekipa, a imaju naprijed Croucha koji je trenutno ponajbolji napadač u Europi."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Zorislav Srebrić, generalni tajnik HNS-a: "Ispričavamo se javnosti, gostima i svima zbog ponašanja jedne male grupe navijača koji su bili vrlo opasni, doveli su utakmicu u situaciju da smo mogli imati i tragične posljedice. U prvom planu moramo govoriti o nogometu, no takav oblik poašanja iziskuje intervenciju ne samo Saveza već i drugih instituacija koje su zadužene za javni red i mir."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Slaven Bilić, izbornik Hrvatske: "Ja bih više volio da nisam ni došao ovdje, nego da su došla dvojica- trojica ili svi igrači koji su igrali jer mislim da su zaslužili. Zahvalio bih se prije svega njima na visokoj pobjedi, a još više na načinu na koji smo došli do pobjede. I angažmanom i preuzimanjem odgovornosti u napadu. Ovakav tip utakmice smo očekivali, da ćemo se malo mučiti dok ne damo dva pogotka koja su nas rasteretila. Sve kasnije je bilo lako, bilo je tek pitanje broja gdje smo mi i dalje težili da maksimalno, što više golova damo i ovo se pretvorilo u rutinu uoči dvoboja s Engleskom."

" Mi čekamo Gorana Vučevića koji će nam referirati kako je bilo na dvoboju Engleska - Makedonija. Mi se i bavimo i ne bavimo kalkulacijama. Na tren razmislimo što nam odgovara, jer je sve u našim nogama. Ja sam na prvi pogled htio da Englezi pobijede, dakako sve osim nas, ali s druge strane ovo je ipak dobro. Kao i Rusija i Izrael. Rusi sada zaostaju, nisu gotovi, ali zaostaju. No to pokazuje snagu Izraela koji je pobijedio u Estoniji i osvojio bod u Rusiji što je izuzetno teško. Ono što me veseli je da smo igrali brzo, ali nismo srljali. Bez obzira na bunker Andore, njihov šesnaesterac bio je prazan, a mi smo bili na 20 metara, dakle kao u hokeju - najprije pak, a onda igrači."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

"Andora nije mjerilo, ali nikome nije lako dati sedam golova, uz još bezbroj šansi. Ali samo se potvrđuje da i stvaramo, a i da apsolutno već imamo odlične pojedince, ali iznad svega odličan tim. Petrić je iznenađenje samo za one koji ga ne znaju. Novinari su svaki dan na treningu, i mislim da za njih ne može biti iznenađenje. On je odličan igrač, koji je polivalentan i kojeg možeš koristiti na puno pozicija. Ali njegova golgeterska forma u Baselu je odredila da ga stavimo u špicu. On je igrač koji je i nama bio malo iznenađenje u Livornu, ali od tada očekujemo puno od njega. Mi očekujemo golove od njega, Klasnića, Balabana, što su oni i napravili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!