Nogomet

Manchester gazi dalje, Arsenal poražen

Marin Vuković • subota, 26.08.2006.

Manchester United je nastavio impresivan početak sezone drugom uzastopnom pobjedom u gostima. Fergusonova momčad apsolvirala je Watford, dok je prvu ovosezonsku pobjedu ubilježio i Liverpool. Arsenal je pak poražen na gostovanju u Manchesteru...

Manchester United demantirao je sve pesimiste, uključujući i dolje potpisanog novinara, te započeo sezonu na najbolji mogući način ne ispustivši niti boda u prva tri kola. Momčad veterana kombinirana s nekoliko mladih nogometaša svjetske klase ponovno je hit Premiershipa i bit će zanimljivo vidjeti mogu li zadržati trenutnu formu i na dulje staze.

I bez kontroverzno suspendiranih Waynea Rooneyja i Paula Scholesa, ali po prvi put s prinovom Michaelom Carrickom, United je poveo već nakon 12 minuta igre. Louis Saha je proigrao Mikaela Silvestrea koji prizemnim udarcem pogađa kut gola Richarda Leeja. Spomenuti Lee na vratima je domaće momčadi krenuo od prve minute jer prvi vratar Watforda Ben Foster po pravilima FA ne smije braniti protiv momčadi iz koje je došao na posudbu.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Watford se nakon ranog pogotka ipak nije predao i u 34. minuti uspjeli su doći do izjednačenja. Young je prevario Silvestrea i ubacio za Damiena Francisa koji postiže svoj drugi ovosezonski pogodak.

Konačno slavlje ipak je bilo rezervirano za goste, odnosno slavljenika u momčadi Manchester Uniteda. Ryan Giggs danas je igrao 600. utakmicu za crvene vragove i taj nesvakidašnji jubilej proslavio je pobjedničkim pogotkom u 52. minuti utakmice.

Nakon remija sa Sheffield Unitedom, Liverpool je ubilježio prvu pobjedu svladavši West Ham s 2:1. Anfield je "zanijemio" u 12. minuti kada je Reina katastrofalno intervenirao i Zamorin udarac ugurao u vlastitu mrežu. Liverpool nije najbolje ušao u sezonu i ovaj pogodak djelovao je kao "hladan tuš". No ipak do odmora Daniel Agger i Peter Crouch u 42. i 45. minuti rade preokret i na kraju donose prva tri boda Liverpoolu ove sezone.

Sudar Tottenhama i Evertona na White Hart Laneu iznenađujuće je završen pobjedom gostiju. Iznenađujuće, jer Everton nije slavio protiv Tottenhama u gostima još od davne 1985. godine. Pobjeda se čini još većom uzme li se u obzir činjenica da su gosti već u 32. minuti ostali bez Kevina Kilbanea zbog dva žuta kartona.

Everton je do pobjede pogurao i igrač Tottenhama Calum Davenport koji je u 53. minuti glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu, a 12 minuta kasnije Andrew Johnson je iskoristio asistenciju Phila Nevillea i postavio krajnjih 0:2.

Nakon dva uzastopna poraza Charlton je napokon ubilježio prva tri boda i pobjegao s dna ljestvice. Bolton nije uspio ponoviti uspjeh Manchester Uniteda koji je prije nekoliko dana na istom stadionu slavio s 3:0, ovaj put je pobjeda otišla domaćima. Oba pogotka postigao je Darren Bent, a utakmica na Valleyu ostat će zabilježena i po dva crvena kartona (Davies i Hreidarsson) te dva jedanaesterca, od kojih je iskorišten tek onaj Charltonov.

Prvu pobjedu sezone dohvatio je i Fulham minimalnom pobjedom protiv Sheffield Uniteda, jedini strijelac bio je Jimmy Bullard, a istim rezultatom Wigan je svladao Reading golom Emilea Heskeya.

U posljednjoj utakmici dana Arsenal je poražen na gostovanju kod Manchester Cityja. Dinamov protivnik iz trećeg pretkola Lige prvaka ponovno je promašio velik broj prilika, a na kraju je kažnjen pogotkom iz jedanaesterca. Nakon što je Trevor Sinclair srušen u šesnaestercu gostiju, Joey Barton bio je uspješan s bijele točke.

Realizacija je bila glavni problem topnika u ovoj utakmici i Arsene Wenger će zasigurno biti zabrinut zbog toga. Thierry Henry promašio je dvije prigode jedan na jedan, dok je Robin Van Persie pogodio gredu. Nakon dvije odigrane utakmice Arsenal ima tek jedan jedini bod.

Premiership, 3. kolo, 26.08.2006.

Watford - Manchester United 1:2, Liverpool - West Ham 2:1, Tottenham - Everton 0:2, Charlton - Bolton 2:0, Fulham - Sheffield United 1:0, Wigan - Reading 1:0, Manchester City - Arsenal 1:0

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!