Nogomet

Drugo lice BBB-a

Marin Vuković • četvrtak, 28.09.2006.

Prema mišljenju mnogih u Hrvatskoj, ali i u Europi, Bad Blue Boysi su nesumnjivo jedna od najboljih europskih navijačkih skupina. U proteklih godinu i pol dana svojim fanatičnim i bezuvjetnim praćenjem Dinama, ali i sjajnim koreografijama, organizacijom i disciplinom mnoge su ostavili bez daha, te u nekoliko navrata bili i jedina svijetla točka u Dinamovom okruženju. No, ne i večeras...

Kada smo se tome ponajmanje nadali pokazali su svoje drugo lice, ono ružno, neshvatljivo, koje je nemoguće bilo čime opravdati. Početnih 15 minuta utakmice privatizirali su svojim divljanjem i bacanjem baklji na travnjak te tako u potpunosti opstruirali normalno odvijanje susreta u kojemu je za momčad koju bodre svaka minuta bila dragocjena. U tri navrata glavni sudac utakmice morao je prekidati susret i pričekati da se baklje s travnjaka uklone, a kapetan Zoran Mamić pokušavao je doprijeti do limitiranih umova koji su ovakav način navijanja smatrali potpuno prihvatljivim.

Bez uspjeha. Sredinom prvog dijela na travnjaku je završilo i nekoliko potrganih sjedalica koje su doletjele s dijela tribine rezerviranog za Dinamove navijače. Domaća publika u strahu od nereda ubrzo se povukla daleko od "kaveza" u kojem su bili smješteni Bad Blue Boysi, a lice hrvatskog nogometa, Dinama i hrvatskih navijača još je jednom nepovratno okaljano.

Nakon sjajnog navijanja na Ashburton Groveu u Londonu, gdje su malobrojni Bad Blue Boysi oduševili domaće navijače i nadglasali gotovo 50.000 Engleza, teško je shvatiti pozadinu ovakvog ponašanja u Auxerreu. Kome je potrebna kompromitacija imidža izgrađenog sjajnim navijanjem tijekom svake utakmice? Kako je moguće kleti se u vjernost voljenom klubu i u isto vrijeme poduzimati radnje koje štete ugledu, financijama, ali i ciljevima tog kluba koji u isto vrijeme igra utakmicu o kojoj mu ovisi europska sezona?

U danima kada hrvatska kandidatura za organizaciju Eura 2012 dostiže vrhunac i kada smo iznenadili i oduševili i poslovično hladne dužnosnike najviše europske nogometne federacije, Bad Blue Boysi su nam zabili autogol. Nema sumnje da će opet netko drugi biti kriv.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!