Nogomet

St. Mirren preskočio Rangerse, Kilmarnock pregažen

Marin Vuković • subota, 30.09.2006.

Svojom prvom pobjedom nakon dva uzastopna ligaška posrtanja St. Mirren se popeo na treće mjesto na ljestvici i od tamo izgurao Glasgow Rangerse, dok je utopljenik Motherwell izborio tek drugu ovosezonsku pobjedu i prvu na vlastitom travnjaku u potpunosti nadigravši Kilmarnock...

Okus pobjede St. Mirrenu je vratio obrambeni igrač David van Zanten. U 39. minuti susreta poslao je preciznu loptu s ruba šesnasterca i postigao jedini pogodak na današnjoj utakmici. Treba spomenuti da je neuvjerljivi Hibernian danas igrao znatno oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca.

Nakon osvojenog boda u prošlom kolu protiv Dundee Uniteda, momčad Motherwella danas je u jednoj utakmici postigla jednak broj pogodaka kao i u cijelom dosadašnjem tijeku prvenstva. S čak 5:0 iznenadili su i pregazili do danas petoplasirani Kilmarnock. Već od 15. minute i prvog pogotka Richieja Forana stvari su za goste krenule nizbrdo i nisu se zaustavile do posljednjeg sučeva zvižduka. S tri brzopotezna pogotka u samo osam minuta Foran, Reynolds i Kerr riješili su utakmicu već u prvom dijelu, a krajem susreta još dva pogotka dodao je Scott McDonald.

Vezane vijesti

Bila je to prva domaća pobjeda Motherwella ove sezone, a prvu takvu ubilježio je i Inverness CT svladavši Dunfermline golom u sudačkoj nadoknadi. Strijelac za konačnih 1:0 bio je Ross Tokely. Ostali susreti škotskog Premiershipa igraju se sutra.

Škotski Premiership, 9. kolo, 30.09.2006:
St. Mirren - Hibernian 1:0, Motherwell - Kilmarnock 5:0, Inverness CT - Dunfermline 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!