Nogomet

Kranjčar i Pompey bez uspjeha u Londonu

Marin Vuković • subota, 21.10.2006.

Portsmouth nije uspio prekinuti polustoljetnu tradiciju i svladati Chelsea na Stamford Bridgeu. Cijelu je utakmicu za goste odigrao i naš Niko Kranjčar i utopio se u sivilo momčadi koja je danas potpuno nadigrana. Wigan je ubilježio najveću pobjedu u svojoj kratkoj povijesti u Premiershipu, a Everton se nakon spoticanja u prošlom kolu vratio na pobjedničke staze. Aston Villa i dalje nastavlja seriju bez poraza...

Pompey nije svladao Chelsea još od davne 1957. godine, a posljednji put su na Stamford Bridgeu slavili dvije godine ranije. Ubrzo nakon početka utakmice pokazalo se da će gosti na rušenje ove neugodne tradicije morati pričekati neku drugu utakmicu. U momčad Portsmoutha ove se subote vratio i Niko Kranjčar i od prve minute zaigrao protiv aktualnog prvaka, ali u gotovo jednosmjernoj utakmici nije bilo previše prilike za isticanje. Chelsea je dominirao susretom i krajnjih 2:1 sasvim sigurno ne prikazuju pravi omjer snaga na travnjaku.

Gotovo dva mjeseca trajao je golgeterski post Andreja Ševčenka. Posljednji put u Premiershipu pogodio je još u drugom kolu, 23. kolovoza, kada je Chelsea izgubio od Middlesbrougha. Kritike su, prvo sramežljivo, a zatim sve češće nalazile svoj put do novinskih stupaca, a najskuplji napadač Premiershipa napokon je uspio zatresti mrežu nakon povratne lopte Arjena Robbena. Koliko je u njemu bilo želje za pogotkom najbolje oslikava situacija nakon pogotka, kada je zbog pretjeranog slavlja zaradio i žuti karton.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Dodatno olakšanje stiglo je dvije minute kasnije kada je Michael Ballack na mjestu i pogađa za 2:0 nakon asistencije Didiera Drogbe. Portsmouth je ipak uspio postići pogodak u 69. minuti, Benjani je bio precizan iz blizine, no novih opasnosti po vrata Hilaria nije bilo i Chelsea je susret bez većih problema priveo kraju preuzevši ponovno, barem privremeno, prvo mjesto na ljestvici.

Wigan je u utakmicu s Manchester Cityjem ušao s nizom od pet susreta bez pobjede i nitko nije očekivao da će City doživjeti pravu katastrofu. Gosti su odigrali vjerojatno najgoru utakmicu ove sezone i glatko izgubili, a već nakon prve četiri minute semafor je pokazivao 2:0 za Wigan. Emile Heskey je odlično reagirao na asistenciju Emmersona Boycea već u drugoj minuti, a nepune dvije minute kasnije nakon slobodnog udarca Josipa Skoke loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Richard Dunne.

Utakmica je riješena u drugom poluvremenu još jednim blitzkriegom domaćina. U 65. minuti Henry Camara je iskoristio neodlučnost obrane Cityja i povisio na 3:0, a dvije minute kasnije Heskey je pronašao Antonija Valenciju za konačnu potvrdu najveće pobjede Wigana u Premiershipu.

Everton je u prošlom kolu prvi put poražen, i to od Middlesbrougha, no već danas su zaboravili taj poraz i osvojili nova tri boda. Na Goodison Parku svladali su Sheffield United s 2:0. Prvi pogodak djelo je Mikaela Artete u 13. minuti, a drugi Jamesa Beattieja iz jedanaesterca u 33. minuti. Neposredno prije najstrože kazne iz igre je isključen Claude Davis zbog grubog prekršaja na Andyju Johnsonu u šesnaestercu.

U derbiju začelja Charlton i Watford odigrali su u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima. Dvije posljednjeplasirane momčadi Premiershipa svoj su susret okončali rezultatom 0:0.

Aston Villa ne briljira ali i dalje je, nakon devet odigranih kola, jedina neporažena momčad Premiershipa. U današnjem susretu s Fulhamom poveli su pogotkom s bijele točke kojeg je postigao Garreth Barry u 26. minuti. Prethodno je Liam Rosenior u šesnaestercu prekršajem zaustavio Stiliana Petrova. Izjednačujući pogodak za goste stigao je koju sekundu prije odlaska na odmor, a iza leđa domaćeg vratara loptu je poslao Moritz Volz.

Premiership, 9. kolo:
Chelsea - Portsmouth 2:1, Wigan - Manchester City 4:0, Everton - Sheffield United 2:0, Charlton - Watford 0:0, Aston Villa - Fulham 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!