Nogomet

Kilmarnock pomogao Celticu

Marin Vuković • subota, 21.10.2006.

Kilmarnock je iznenađujućom pobjedom na gostovanju kod drugoplasiranog Heartsa preskočio Glasgow Rangerse i preuzeo treće mjesto, a ujedno pomogao i Celticu koji je novom pobjedom povećao svoju prednost na čelu ljestvice, koja sada iznosi osam bodova...

Hearts je od posljednjih 12 mogućih bodova osvojio čak 10 i neporažen je četiri uzastopna kola. Nitko nije očekivao da bi Kilmarnock, unatoč vrlo dobroj poziciji prije ove utakmice, mogao iznenaditi aktualnog viceprvaka Škotske. Gosti su utakmicu riješili u razdoblju između 28. i 35. minute, zahvaljujući između ostaloga i dvjema nespretnim reakcijama domaće obrane. Prvi pogodak postigao je Danny Invincibile na asistenciju Stevena Naismitha, a konačnih 2:0 postavio je Gary Wales nedugo zatim.

Celtic je teže od očekivanog svladao Motherwell, ali tri boda ostala su na Celtic Parku čime se nastavila dominacija zeleno-bijelih u škotskom prvenstvu. Prednost na čelu već u desetom kolu iznosi velikih osam bodova ispred Heartsa, a još je veća u odnosu na Kilmarnock i četvrtoplasirane Glasgow Rangerse.

Vezane vijesti

Celtic je poveo autogolom Marka Reynoldsa koji se nije mogao dogovoriti s kolegom iz obrane te je udarac Macieja Zurawskog poslao u vlastitu mrežu. U 66. minuti Shunsuke Nakamura, koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, poslao je novu asistenciju za Zurawskog koji s desetak metara pogađa za 2:0. Motherwell je uspio smanjiti prednost domaćih u 77. minuti preko Scotta McDonalda, te su do kraja utakmice dobro pritisnuli Celticovu obranu, no promjene rezultata nije bilo.

Aberdeen se bez problema riješio posljednje momčadi Premiershipa, Dundee Uniteda. Dvostruki strijelac bio je Barry Nicholson, koji je uz svoje ime upisao i asistenciju Dereku Stillieju. Jedini pogodak za goste postigao je Barry Robson iz jedanaesterca.

Inverness CT je također, barem na 24 sata, preskočio Glasgow Rangerse i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu. U utakmici punoj golova s 3:2 svladali su Falkirk iako su gosti vodili s 2:0 i kasnije ispustili tu prednost. Falkirk je golovima Stokesa i Bairnsa do 51. minute dostigao veliku prednost, no povratak domaćina započeo je Craig Dargo, a dovršio ga je Rankin s dva pogotka iz slobodnih udaraca u posljednjih deset minuta susreta.

Škotski Premiership, 10. kolo, 21.10.2006:
Hearts - Kilmarnock 0:2, Celtic - Motherwell 2:1, Aberdeen - Dundee United 3:1, Inverness CT - Falkirk 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!