Nogomet

Uskrsnuo je Wayne Rooney, Kranjčar na klupi

Marin Vuković • subota, 28.10.2006.

Nakon više od dva mjeseca golgeterskog posta vratio se Wayne Rooney i hat trickom protiv Boltona održao Manchester United na čelu Premiershipa. U korak ih prati Chelsea pobjedom protiv Sheffield Uniteda, dok je Liverpool na Anfieldu pregazio Aston Villu i posljednjoj neporaženoj momčadi Premiershipa pored imena upisao prvi poraz. Niko Kranjčar je pobjedu Portsmoutha odgledao s klupe za pričuve...

Nakon tri poraza u posljednje četiri utakmice Portsmouth je izgubio korak s vrhom ljestvice, pa im je današnja pobjeda protiv Readinga značila povratak u život. Na žalost hrvatskih navijača, naš reprezentativac Niko Kranjčar ove subote nije bio u planovima menadžera Redknappa. Nije ga bilo u početnom sastavu, već je cijeli susret i pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe.

Domaćima je na putu do pobjede pomogao i igrač Readinga Brynjar Gunnarsson koji je u desetoj minuti nakon kornera loptu iz neposredne blizine skrenuo u vlastitu mrežu. Danas odlični Nwankwo Kanu početkom drugog poluvremena iskoristio je asistenciju Sola Campbella i povisio na 2:0, a u 66. minuti Pedro Mendes lijepim golom zaključuje priču. Šest minuta prije kraja Doyle je tek uspio smanjiti rezultat na 3:1.

Vezane vijesti

Manchester United ponovno podsjeća na dane kada je gospodario Premiershipom i svake godine obogaćivao vitrine kluba novim trofejima. Čak i kada ne igra dobro Bolton je uvijek neugodan suparnik, a gostovanja na Reebok stadionu nikome ne obećavaju žetvu bodova. Ove je sezone Bolton sjajno otvorio natjecanje, u devet kola ubilježio tek jedan poraz, a prije utakmice s Manchesterom imali su četiri pobjede u nizu, od čega čak tri na gostovanjima.

Momčad Alexa Fergusona ipak se pokazala pretvrdim orahom i slavila je s uvjerljivih 0:4. Menadžer Uniteda osim osvajanjem nova tri boda i zadržavanjem vodeće pozicije sasvim će sigurno biti najzadovoljniji povratkom Waynea Rooneya u golgetersku formu. Nakon što je posljednji pogodak u Premiershipu postigao protiv Fulhama još u prvom kolu, današnjim hat-trickom razmontirao je momčad Boltona i bit će zanimljivo vidjeti znači li ovo i njegov definitivni povratak u formu.

Vodeći pogodak Rooney je postigao već u 10. minuti nakon asistencije Michaela Carricka. Samo šest minuta kasnije udarcem s ruba šesnaesterca isti igrač povisuje na 2:0 te se istim rezultatom otišlo i na odmor. Potvrda visoke pobjede Uniteda stiže u 82. minuti kada Cristiano Ronaldo dokazuje da je viroza prošlost i mijenja stanje na semaforu, a sjajnu predstavu minutu prije kraja svojim trećim pogotkom za 0:4 zaokružuje Wayne Rooney.

Chelsea je momčad protiv koje najčešće dobijete tek jednu priliku. Sheffield United svoju je propustio još početkom prvog poluvremena kada je Henrique Hilario obranio slabo izvedeni jedanaesterac Dannyja Webbera. Stvari su nakon toga krenule nizbrdo...

Chelsea često postiže pogotke u posljednjih nekoliko minuta prvog poluvremena, a tako je bilo i ovoga puta. Frank Lampard je izveo slobodan udarac, a let lopte je prevario domaćeg vratara i gosti su poveli s 1:0. Lampard je imao ulogu i kod drugog pogotka Chelseaja. Servirao je loptu za Michaela Ballacka koji glavom potvrđuje pobjedu Mourinhove momčadi i ostanak u utrci s Manchester Unitedom.

Arsenal se u utakmici s Evertonom opasno približio prvom porazu na Ashburton Groveu, no na kraju su ipak uspjeli spasiti bod. Nakon što je Tim Cahill već u 11. minuti doveo goste u vodstvo, topnici su još jednom bili suočeni s poznatom frustracijom kada stvaraju igru, drže loptu u svom posjedu i opsjedaju mrežu gostiju, ali bez konkretne završnice. Unatoč gotovo 70 posto posjeda lopte, tek su 19 minuta prije kraja uspjeli postići pogodak za 1:1. Iz slobodnog udarca precizan je bio Robin Van Persie

Poraz bez ispaljenog metka na Old Traffordu očito je dobro razljutio igrače Liverpoola koji su danas na Anfieldu učinili sve kako bi sa sebe oprali sve kritike kojima su ih zasuli navijači i mediji. Sasvim sigurno nije bilo lako, budući da im je u goste došla do ovoga kola jedina neporažena momčad Premiershipa, no furiozno prvo poluvrijeme Redsa nije ostavilo nikakve izglede gostima iz Birminghama.

Dirk Kuyt je volejem u 31. minuti doveo domaće u vodstvo, a sedam minuta kasnije na sličan način prednost udvostručuje Peter Crouch, za kojega je žestoko kritizirani Rafael Benitez ovoga puta našao mjesta u prvoj postavi. Minutu prije odlaska na odmor Luis Garcia povisuje na 3:0 i bio je to kraj svih nadanja gostiju. U drugom su poluvremenu uspjeli tek ublažiti poraz pogotkom Gabriela Agbonlahora.

Wigan do utakmice s Fulhamom nije znao kako izgleda pobijediti na gostujućem travnjaku, no danas su bogatiji za jedno novo iskustvo. Iako je u 71. minuti Denny Landzaat promašio jedanaesterac pogodivši gredu, gosti su ipak smogli snage i sedam minuta prije kraja Henri Camara postiže pogodak kojim njegova momčad plovi u nešto sigurnije vode, bliže sredini ljestvice.

Dok Wigan nije znao kako do pobjede u gostima, Watford i dalje sanja prvu pobjedu u Premiershipu. Po šesti put odigrali su neodlučeno, ovaj put protiv Tottenhama na svom Vicarage Roadu, te i dalje ostaju jedina momčad bez pobjede nakon deset odigranih kola.

U jedinoj večernjoj utakmici Newcastle je na svom St. James Parku dočekao "fenjeraše" Premiershipa, momčad Charltona, ali nije uspio doći do pobjede. Charlton je došao obraniti svoju mrežu i u tome je i uspio odigravši 0:0, dok su igrači Newcastlea, prije svega Scott Parker i Damien Duff, promašili pregršt prigoda za pogodak.

Premiership, 10. kolo, 28.10.2006:
Portsmouth - Reading 3:1, Bolton - Manchester United 0:4, Sheffield United - Chelsea 0:2, Arsenal - Everton 1:1, Liverpool - Aston Villa 3:1, Fulham - Wigan 0:1, Watford - Tottenham 0:0, Newcastle - Charlton 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!