Nogomet

Manchester prejak za Kranjčara i Pompey

Marin Vuković • subota, 04.11.2006.

Niko Kranjčar dobio je još jednu veliku priliku. Menadžer Portsmoutha Harry Redknapp postavio ga je od prve minute u sastav koji je istrčao na prepuni Old Trafford. Na njegovu žalost, Manchester United je danas bio posebno raspoložen i konačni pobjednik susreta niti jednog trenutka nije došao u pitanje...

Neposredno prije početka utakmice ovacijama je pozdravljen menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji će u ponedjeljak proslaviti strašan jubilej - 20. godišnjicu na klupi Crvenih vragova. Još se ovacije nisu ni stišale, a domaća je momčad praktički riješila utakmicu. Već u trećoj minuti brzi je aut izveo Gary Neville i u priliku gurnuo Waynea Rooneya. Brzog napadača Uniteda u šesnaestercu ruši Dejan Stefanović i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku. Precizan izvođač bio je Louis Saha kojemu je to četvrti pogodak sezone.

Samo šest minuta kasnije prednost Uniteda je udvostručena. Grubim prekršajem na oko 25 metara od gola Portsmoutha zaustavljen je Saha, loptu je uzeo Christiano Ronaldo i snažno iz slobodnog udarca pogodio gornji lijevi kut vratiju Davida Jamesa. Odnos snaga u prvom dijelu najbolje oslikava činjenica da je Portsmouth prvi udarac prema vratima Uniteda uputio tek u 42. minuti.

U nastavku utakmice Redknapp je uveo još jednog napadača, a Pompey je zaigrao nešto bolje i povezanije, te agresivnije prema posljednjoj liniji Uniteda. Do najbolje prigode gosti su došli u 58. minuti, kada je Niko Kranjčar dobio loptu na rubu šesnaesterca i neometano pucao pored gola. Bila je to sjajna prigoda za prvijenac našeg reprezentativca u Premiershipu, no lopta mu je u trenutku udarca prešla preko noge.

Rješenje pitanja pobjednika stiglo je u 66. minuti. Savršen centaršut servirao je Gary Neville za Nemanju Vidića koji glavom s desetak metara svladava Jamesa i postavlja konačnih 3:0. Niko Kranjčar igrao je do 84. minute kada je zamijenjen Richardom Hughesom. Ostaje dojam da je bio jedan od ponajboljih igrača gostujuće momčadi, ali se protiv raspoloženog i kvalitetnijeg Uniteda nije moglo previše učiniti.

Teški domaći poraz od Manchester Uniteda prošle subote očito je dobro uzdrmao Bolton, koji je danas ubilježio i drugi uzastopni neuspjeh na svom travnjaku. Danas su sva tri boda odnijeli nogometaši Wigana i upisali treću pobjedu zaredom. Gostima je za to bio dovoljan tek jedan pogodak, a njega je postigao Lee McCulloch u 79. minuti udarcem s 20-ak metara.

Nakon 11 odigranih kola Watford je napokon okusio slast pobjede u Premiershipu, svladavši na svom travnjaku Middlesbrough s 2:0. Udarac Hamera Bouazze u petoj minuti u vlastitu je mrežu skrenuo Jonathan Woodgate, a pobjedu domaćih potvrdio je Ashley Young iskoristivši pogrešku Georgea Boatenga.

Može se reći da je Reading ušao u krizu rezultata, budući da im je današnji poraz od Liverpoola na Anfieldu čak četvrti u nizu. Junak susreta svakako je Dirk Kuyt koji je postigao oba pogotka Redsa. Prvoga je u mrežu smjestio u 14. minuti nakon što mu je loptu glavom spustio Peter Crouch, a u 72. minuti iskoristio je lošu reakciju gostujućeg vratara i postavio krajnjih 2:0.

Nakon sedam sušnih kola Charlton je napokon pobijedio i barem privremeno napustio samo dno Premiershipa. Iako nisu odigrali utakmicu za pamćenje, svladali su Manchester City prije svega zahvaljujući odličnim obranama svog vratara Scotta Carsona. Jedini pogodak vrijedan tri boda postigao je Darren Bent u 28. minuti nakon asistencije Jeromea Thomasa.

Fulhamu je također bio dovoljan jedan pogodak za sva tri boda protiv Evertona. Iako je Everton bio bolja momčad tijekom većeg dijela susreta, šokirao ih je pogodak u 65. minuti. Udarac Clausa Jensena pogodio je Tima Cahilla, promijenio smjer i prevario gostujućeg vratara.

Newcastle iz kola u kolo pada sve niže i njihovi ih navijači sve češće s terena ispraćaju zvižducima. Novi poraz na domaćem travnjaku doživjeli su od Sheffield Uniteda, momčadi koja do ovoga kola nije postigla niti jedan pogodak na gostovanjima. Prvi i jedini na današnjoj utakmici djelo je Dannyja Webbera, koji je sjajno reagirao na ubacivanje Nicka Montgomeryja.

Premiership, 11. kolo, 04.11.2006:
Manchester United - Portsmouth 3:0, Liverpool - Reading 2:0, Bolton - Wigan 0:1, Charlton - Manchester City 1:0, Watford - Middlesbrough 2:0, Fulham - Everton 1:0, Newcastle - Sheffield United 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!