Nogomet

Chelsea poražen, Arsenal ne može zabiti

Marin Vuković • nedjelja, 05.11.2006.

Nakon 11. kola Premiershipa Manchester United ostaje usamljen na vrhu prvenstvene ljestvice, a sve zahvaljujući podvigu Tottenhama koji je na svom White Hart Laneu pobijedio Chelsea. Arsenalova kriza realizacije brojnih prigoda očito se nastavlja. Nakon što su protiv CSKA u Ligi prvaka promašili i ono što je nemoguće promašiti, niti danas nisu uspjeli zatresti mrežu te su londonski derbi protiv West Hama napustili pognute glave...

Tottenham i Chelsea odigrali su vrlo uzbudljiv susret visokog ritma i natjecateljskog naboja. Pod pritiskom utrke s Manchester Unitedom, momčad Josea Mourinha od samog je početka krenula na pobjedu te već u 15. minuti okrenula utakmicu u svoju korist. Claude Makelele je postigao prelijep pogodak iz voleja s 20-ak metara udaljenosti.

Činilo se da će Chelsea nastaviti u svom stilu te ubilježiti nova tri boda, ali deset minuta kasnije Tottenham se vraća u igru. Nakon slobodnog udarca i ubacivanja Jermainea Jenasa loptu je glavom zahvatio Michael Dawson tek toliko da prevari vratara Chelseaja Hilaria. Odmah na početku drugog poluvremena novi šok za aktualnog prvaka Engleske. Mladi Aaron Lennon sjajno se oslobodio Ashleya Colea i pogodio za vodstvo Spursa.

Chelsea je pokušao sve ne bi li izjednačio, no u 72. minuti ostali su s igračem manje nakon što je u samo deset minuta kapetan John Terry zaradio dva žuta kartona. I oslabljena momčad sa Stamford Bridgea ozbiljno je prijetila vrataru Robinsonu sve do kraja susreta, a najbliže izjednačenju bili su u posljednjim trenucima utakmice kada je Arjen Robben pogodio vratnicu.

Iako je do ovoga kola boravio tek na 18. mjestu Premiershipa, West Ham je uspješno obranio svoju mrežu i u trenucima uspijevao razbiti ritam Arsenalove igre, a na kraju i slaviti pogotkom u posljednjoj minuti utakmice. Nakon dvije utakmice u kojima kreiraju igru, stvaraju prilike, ali ne uspijevaju postići pogodak, topnici zasigurno osjećaju frustraciju. Na njihovu žalost, danas nisu uspjeli sačuvati niti bod te su ubilježili drugi poraz sezone.

Pobjednički pogodak za West Ham djelo je Marlona Harewooda koji je iskoristio ubacivanje Matthewa Etheringtona i svladao Arsenalova vratara Jensa Lehmanna. Druga uzastopna pobjeda podigla je West Ham iz zone ispadanja, a Topnici će novim porazom još više zaostati za vodećim klubovima Premiershipa.

Do prošlog kola neporažena Aston Villa ponovno se vratila pobjedama, no ovaj put uz sudačku pomoć. Vodeći pogodak postigli su iz jedanaesterca, nakon što je glavni sudac procijenio da je Andre Ooijer igrao rukom u šesnaestercu. Protesti igrača Blackburna nisu naišli na razumijevanje, pa je s bijele točke domaće u vodstvo doveo Gareth Barry. U nastavku utakmice Juan Pablo Angel je iskoristio pogrešku gostujuće obrane te postavio krajnjih 2:0 za Villu.

Premiership, 11. kolo, 05.11.2006:
West Ham - Arsenal 1:0, Aston Villa - Blackburn 2:0, Tottenham - Chelsea 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuropske lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!