Nogomet

Arsenal potopio Liverpool

Marin Vuković • nedjelja, 12.11.2006.

Liverpool je petim uzastopnim porazom na gostovanjima nastavio seriju neuspjeha, te ostao na samo jednom osvojenom bodu sa šest gostovanja. Arsenal nije imao milosti, nadigrao je Redse i napunio im mrežu, najavivši tako bolje dane i priključak samom vrhu ljestvice, gdje po kvaliteti sasvim sigurno i pripada...

Arsenal je po prvi put ugostio Liverpool u svom novom domu, na Emirates stadionu. Redsi ove sezone imaju katastrofalan učinak na gostujućim travnjacima, od mogućih 15 bodova osvojili su tek jedan. Teško je bilo očekivati da će takvu statistiku značajnije popraviti upravo u Londonu, gdje Arsenal ove sezone i dalje ne zna za poraz. Topnici su bili oslabljeni neigranjem Jensa Lehmanna kojega je zbog upale grla morao zamijeniti Manuel Almunia, a zbog ozljede nije bilo ni Tomaša Rosickog. Liverpool je pak nastupio bez ozlijeđenog Moma Sissoka.

U zanimljivom i dinamičnom prvom poluvremenu i jedna i druga momčad imale su razdoblja bolje igre iz kojih su stvarale prigode za pogodak. Što se posjeda lopte tiče, on je ponovno bio na strani Arsenala, što nimalo ne čudi, ali je realizacija i dalje predstavljala problem. Točnije, do 38. minute kada je više od pola posla obavio Alexander Hleb, dodao do Fabregasa koji ulazi u šesnaesterac i povratnom loptom asistira za pogodak Mathieua Flaminija.

Pogodak krajem prvog poluvremena uvijek je dobro došao, a to se osjetilo i u igri Arsenala. Drugi su dio otvorili opuštenijom igrom, dopustivši Liverpoolu blagu inicijativu koju ipak nisu uspijevali iskoristiti. Novi šok za goste stigao je u 56. minuti. Nakon niza kratkih dodavanja sam je pred vratara izbio nitko drugi nego - Kolo Toure. Našavši se u ulozi centarfora, oči u oči s Reinom, hladnokvrno je odradio posao i povisio na 2:0.

Kao da nije bilo dovoljno što se jedan obrambeni igrač Arsenala upisao u listu strijelaca, to je u 80. minuti pošlo za rukom i Williamu Gallasu. Nakon kornera izvedenog s desne strane, potpuno sam našao se na rubu peterca i glavom neometan svladao Josea Reinu. Bio je to znak da je utakmica riješena te da neuspjesima Liverpoola na gostovanjima još uvijek nema kraja. Potpunu katastrofu Liverpool je mogao doživjeti u 88. minuti kada se Adebayor našao sam pred Reinom, no ovaj put vratar je spasio svoju mrežu.

Reading i Tottenham u međusobni su susret ušli s dvije potpuno različite pozicije. Tottenham već pet kola nije poražen, dok je Reading u posljednja četiri kola zabilježio jednak broj poraza. Tome zasigurno nije pomogao pakleni raspored Readinga, koji je u samo 20 dana morao na noge Chelseaju, Liverpoolu i Arsenalu.

Niti susret s Tottenhamom nije počeo najbolje. Spursi su od početka bili bolja momčad, te su u 24. minuti i poveli udarcem s bijele točke kojeg je izveo Robbie Keane. Činilo se da Reading plovi prema petom uzastopnom porazu, ali uslijedio je neočekivani preokret. Prvo je u 38. minuti Nicky Shorey iskoristio loše postavljanje vratara Paula Robinsona i prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca izjednačio, a zatim je minutu prije odlaska na odmor Steve Sidwell iskoristio zbunjenost gostujuće obrane i iz neposredne blizine preokrenuo susret. Reading se u nastavku orijentirao na obranu prednosti i čekanje prigode za kontranapad. Dočekali su je u 79. minuti kada je Kevin Doyle svladao Robinsona i postavio krajnjih 3:1.

Premiership, 12. kolo, 12.11.2006:
Arsenal - Liverpool 3:0, Reading - Tottenham 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!